Bursa’nın sahilleri yıl boyu turizme açılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilçelerde hayata geçireceği projelerle sahil şeridini hem yerli hem de yabancı turistler için cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2025 00:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2025 00:49
https://www.bursaport.com

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilçelerde hayata geçireceği projelerle sahil şeridini hem yerli hem de yabancı turistler için cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyor.

Gemlik ve Kumla’da yapılan temaslarda, sahillerin yalnızca yaz aylarında değil yılın her döneminde kullanılabilmesi için yürüyüş ve bisiklet yolları, plaj düzenlemeleri, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanlarının hayata geçirileceği belirtildi.

Bursa’nın 135 kilometrelik sahil hattının turizm açısından cazip hale getirilmesi planlanırken, aynı zamanda vatandaşların güvenle vakit geçireceği yaşam alanları oluşturulacak.

Kumla’da gerçekleşen buluşmalarda, bölgenin ihtiyaçlarıyla ilgili talepler de dile getirildi. Belediyeden yapılan açıklamada, her mahallede olduğu gibi Kumla’da da yaşam kalitesini artıracak projelerin hayata geçirileceği vurgulandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bursa nın 135 kilometre sahil şeridi var. Sahillerimizin sadece yaz aylarında değil, yılın her döneminde halkımızın nefes aldığı, keyifle vakit geçirdiği yerler olması için çalışıyoruz. Bu kapsamda sahil şeridindeki plajları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile yeşil ve sosyal donatı alanlarını düzenleyerek Bursa'nın denizle barışık bir kent hâline gelmesini sağlayacağız. Kentin denizle olan bağını güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Bozbey, vatandaşlardan gelen talep ve önerilerin yol haritalarını oluşturduğunu belirterek, "Halkımızın samimi yaklaşımı tüm yorgunluğumuzu alıyor. Bizim en büyük makamımız, halkımızın yanıdır. Gemlik’te gün boyu süren ziyaretlerin ardından vatandaşlarla bire bir yaptığımız buluşmalarda sıkıntıları dinledik. Bu tür ziyaretlerde halkımızın gösterdiği ilgi ve sevgi, çalışma azmimize büyük motivasyon katıyor” diye konuştu.