SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye "adam" kazandı

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2019 04:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 04:31

Saatler sabahın 04.00'ünü gösterdiğinde İstanbul'u resmi olmayan sonuçlara göre de olsa kimin kazandığına ilişkin açıklama yapılmamıştı.

Anadolu Ajansı, Bursa'da resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş'ın kazandığını duyururken, CHP'den yapılan açıklamalarda oyların bir bölümünün hala YSK sistemine girilmediği, kendi ellerindeki ıslak imzalı tutanaklara göre de Mustafa Bozbey'in önde olduğu ifade ediliyordu.

Anadolu Ajansı'ndan sabah saatlerine kadar İstanbul'da sisteme girilmeyen sandıklara ilişkin veri akışı olmazken Yüksek Seçim Kurulu'ndan da hiçbir açıklama gelmedi.

Gece boyunca sekiz kez kameraların karşısına çıkan Ekrem İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım ile aralarında 29 bin 409 oy olduğunu, girilmemiş olan sandıklarda geçerli oyların tamamı bile Yıldırım'a çıksa farkın kapanmayacağını söyledi.

Bakalım İstanbul'a ilişkin nasıl gelişmelere tanık olacağız?

İstanbul'da seçimlerin sonucu ne olur bilemeyiz ancak Türkiye siyaseti dün çok önemli bir isim kazandı.

Aday gösterildiğinde tanınma oranı yüzde 15 dolaylarında olan Ekrem İmamoğlu siyasette bir yıldız gibi doğdu.

Siyaseti zehirleyen kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan, nefret dilinden bıkan halk bunlara yeter dedi ve İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na destek verdi.

İmamoğlu, özgüveni, duruşu, kararlılığı, söylemi ve üslubuyla halkın güvenini kazanırken, seçim gecesindeki kriz yönetimi konusunda da ustalığını ortaya koydu.

24 Haziran 2018 akşamı ortada gözükmeyen, kimsenin kendisine ulaşamadığı, sadece gazeteci İsmail Küçükkaya'ya geceyarısı attığı "Adam kazandı" mesajı ile haberdar olduğu CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin hayal kırıklığı yarattığı seçmen İmamoğlu ile moral buldu geleceğe dair umutlandı.

Kurduğu ekiple İstanbul'da sandıklara hakim olan İmamoğlu, net konuştu: Hak yemedim, yemem, hakkımı da yedirmem...

Türkiye, bir "adam", bir lider kazandı.

İmamoğlu, bu duruşunu bozmadığı sürece siyasette önü açık olacaktır.

CHP Genel Başkanlığı da, Cumhurbaşkanlığı yolu da açıktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.