SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmanlı rüyası !

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2015 10:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2015 10:41

AKP'li kadın vekili bile Cumhuriyet'e 'reklam arası' diyecek kadar derinden etkileyen bir Osmanlı rüyası bu!

Meğer ne kadar Osmanlı'yı özleyen, bunun rüyasını gören varmış memlekette...

Biz; Mustafa Kemal ve arkadaşlarının önderliğinde kurulan Cumhuriyet'i nasıl daha demokratik, nasıl hukuka dayanan bir devlet haline getirir, Kürt sorununu çözeriz diye kafa patlatırken bir Osmanlıcılık sevdasıdır gidiyor.

Ne olacak Osmanlı olunca diye soruyorsun yanıt; 'Saray'daki kostümlü Türk devletleri geçidi', 'külliye', 'mezar taşlarını okuyamıyoruz', 'felsefe yapamıyoruz' diye geliyor...

Sanırsın ki Osmanlı'da öyle felsefe yapılıyormuş, öyle felsefeciler çıkmış da, Harf Devrimi olunca felsefe bıçak gibi kesilmiş...

Peki nasıl bir Osmanlı var rüyalarında? Nesini diriltmeye çalışıyorlar Osmanlı'nın?

Öyle Mustafa Reşit Paşa, III. Selim, Tanzimat Fermanı filan yok Osmanlı hayallerinin içinde.

Peki ne var onların Osmanlı hayallerinde?

Halifeliği Mısır'dan Osmanlı'ya taşıyan Yavuz Sultan Selim var, Viyana kapılarına dayanan Kanuni Süleyman var, Vahideddin var... Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda sergilendiği gibi Osmanlı'nın fetihler dönemi var, mızrak var, gürz var, zırhlı kıyafetler var.

Bir yenileşme, çağdaşlaşma dertleri olsa Osmanlı'nın son yüzyılını da sahiplenirlerdi en azından. Onu da Cumhuriyet ile birlikte '200 yıllık parantez' diye tanımlamazlardı.

Başbakan Davutoğlu'nun da dillendirdiği gibi onlar 'parantez-reklam' olarak gördükleri bu süreyi kapatma derdindeler.

Onlar, Osmanlı'nın parçalanmayı önleyip devleti yaşatabilmek için son yüzyılda yapılan yenileşme ve dönüşüm hareketlerini de yeni Türkiye devleti gibi 'parantez' ve 'raklam arası' olarak görüyorlar.

Devletin zirvesindekiler Osmanlı rüyası görür de yeniden aday gösterilmeleri iki dudak arasında olan vekiller boş durur mu?

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, Filistin Devlet Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihteki temsili Türk askerleri ile birlikte çekilmiş olan fotoğrafını paylaştıktan sonra şöyle buyurdu:

"Bu resim okunması gereken bir resim. Filistin'i vermediği bahanesiyle yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve Filistin Devlet Başkanı'yla Cumhurbaşkanı'mızın arka plan görüntüsü. Muhteşem bir zeka. Tabii ki Sn. Cumhurbaşkanı'mızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi".

Ne güzel okumuş ama resmi değil mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim öncesi vermesi gereken mesajı vermiş!

Tülay Babuşçu, 'reklam arası' dediği bu zaman diliminde neler olduğunun farkında değil anlaşılan. Kendisi gibi kadınlara parlamento yolunu açan, toplumsal yaşamda kadının yerini koruyan yasaların bu 'reklam arası'nda yapıldığını bilmiyor olamaz.

İnsan gerçekten zorlanıyor anlamakta yaşananları... Üstelik bunu söyleyenin bir kadın olması ayrıca düşündürücü.

Osmanlı bizim tarihsel geçmişimiz. Türkiye Cumhuriyeti de birçok kurumu ile Osmanlı'nın devamıdır ve devlet yenilenme, devrim yaşamıştır.

Önemli olan bunun üzerine daha iyi ne konulabilir, çağımızın ihtiyaçlarına göre.

Hiç duyanınız var mı bugün bir Almanya'da German İmparatorluğu'nu, ya da İtalya'da Roma İmparatorluğu'nu yeniden canlandıralım diyen, bunun rüyasını gören iktidarlar.

Oysa, 'ülkeyi normalleştireceğiz' diye işbaşına gelenler, anormalleştirmeye devam ediyor...

twitter.com/zaferopsar

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.