SON DAKİKA
Hava Durumu

Fıtratta koltuğa yapışmak var !

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2014 02:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2014 02:26

Çünkü bu ülkelerde bir tek iş kazasından bile kendini sorumlu tutan, bunu siyasi ahlaka sığdırmayan, koltuğu hemen bırakabilen bakanlar var. Kendisine oy veren ya da vermeyen seçmene karşı utanma duygusu olan siyasetçiler...

Bir de bizdeki duruma bakalım... 301 işçinin göz göre göre ölümle buluştuğu facianın ardından kendisini istifaya davet eden CHP liderine "Asıl Kılıçdaroğlu istifa etmeli" yanıtını vermişti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik.

Tabi ki Kılıçdaroğlu istifa etmeliydi! Zaten 12 yıldır bu ülkeyi CHP yönetiyor ve Kemal Kılıçdaroğlu da Başbakanlıkla beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yapıyor madenlerin açılmasına izni o veriyordu! 5 binden fazla insan da onun bakanlığı döneminde ölmüştü, asıl onun istifa etmesi gerekirdi!

Bu nasıl bir pişkinlik demezler mi Kılıçdaroğlu'na, senin haddine mi Faruk Çelik'i istifaya çağırmak!

Faruk Çelik'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı 2007'den bu yana yaşanan iş kazalarında 5 binden fazla kişi iş kazalarında yaşamını yitirmiş ama ne gam... Çelik, koltuğunda oturmaya devam ediyor.

Soma faciasında biraz da rahatsızlığı nedeniyle ilçeye geç giden Çelik, Ermenek'e vakit kaybetmeden ulaştı, diğer iki bakanla birlikte çizmeleri giydi !

Facia sonrası soluğu olay yerinde alan sorumluluk sahibi görüntü veren bakanlar sanki o madenlerin işletme iznini biz veriyor, denetimlerini de biz yapıyormuş gibi şikayete başladılar.

Yani 12 yıldır yaptıkları şeyi... Hem iktidarda, sorumluluk makamında olup hem de dert yanıp mağduru oynamak. AKP'nin fıtratında olan şey yani...

Neymiş, gerekli şartları taşımayan maden ocaklarının açılması için 50 kişiyi devreye sokuyorlarmış.

Peki soralım o zaman; devreye sokulan 50 kişi kim ve siz ve diğer bakanlar neden izin veriyorsunuz insanları ölüme çeken bu ocakların işletimesine.

Eğer vicdanınız bu ocakların açılmasından rahasız ise neden bunun gereğini yerine getirmiyorsunuz. Bütün madenlerin açılmasını, bir metrekare hazine arazisinin satışını bile tek kişinin iznine bağlayan düzenlemelere ses çıkaramıyorsanız istifa etmek de aklınızdan geçmiyor mu Sayın Çelik?

Koltuk bu kadar önemli mi sizin için? Yoksa, nasıl olsa 2015 seçimlerinde aday olamayacağınız için şunun şurasında 5-6 ay var biraz daha koltukta kalayım mı diyorsunuz. Yoksa, koltuğa yapışıp kalmak da bir fıtrat sorunu mu?

"Bu acı çekilecek gibi değil. Artık bir çözüm bulmalıyız. Yanlarına kalmayacak, bu ihmalin hesabı sorulacak" derken, Soma'da Savcılığın soruşturma izni istediği 12 iş müfettişi, iş sağlığı ve güvenliği müdürü için neden bu izni vermediniz? Nasıl hesap sorulacak siz bu izni vermeyince, nasıl olacak bu?

Bakar mısınız, ben de haddimi aşıyorum 'seçimle işbaşına gelen' bakanlar niye istifa etmiyor diye, başka ülkelerle kıyaslayarak...

Unutmuşum tek adam rejiminin inşa edildiği, siyasi ahlakın yerle yeksan olduğu Türkiye'de yaşadığımı...

twitter.com/zaferopsar
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.