SON DAKİKA
Hava Durumu

Boğaziçi köprüsünü kim sattırmak istemedi?

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2018 14:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 14:02

AKP'nin cumhurbaşkanı adayı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan meydanlarda algı üzerinden seçim çalışması yapayım derken yine birşeyleri karıştırdı.

Neymiş; 1. Boğaz Köprüsü'nü komünistler satacağız demiş, Turgut Özal sattırmam demiş.

Özal ve 'sattırmam' kelimelerini birarada duyunca bir an, nasıl yani dedim :)

Öncelikle; komünizmde kamuya ait olan şeylerin satışı diye birşey sözkonusu değildir, diğer rejimlerdeki komünistler de satmaktan bahsetmez, aksine kamu yararına olan bir işletme ya da hizmet alanının devletleştirilmesini savunurlar.

İkinci olarak; komünist diye kastettiği 1983 seçimlerindeki Halkçı Parti olsa gerek. Ki, o da komünist değil.

Tek kanal ama çok sesliliğin olduğu TRT'deki seçim tartışmalarında Türkiye ekonomisini "bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler" düşüncesi üzerine oturtmak isteyen ANAP Genel Başkanı Özal, Boğaziçi Köprüsü'nü satacağını söylüyor Halkçı Parti Genel Başkanı Necdet Calp de masaya vurarak "sattırmam" diyordu.

Konu bundan ibaret...

Satma işine gelince...

Onu da en iyi siz bilirsiniz, en son şeker fabrikaları örneğinde olduğu gibi...

***

AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan bir başka konuşmasında da 'CHP'nin iktidar olduğu tek parti döneminde 75 kişilik sınıflarda okuduğunu' söyledi.

Yani bir başka çelişki daha.

1954 doğumlu Erdoğan'ın CHP'nin tek parti döneminde 75 kişilik sınıflar olduğuna, kendisinin de 75 kişilik sınıflarda okuduğuna ilişkin sözlerindeki zaman ve bilgi çelişkilerinin bir önemi yok. Bunları söylerken hedefinde bizler yokuz, bize seslenmiyor.

Onun amacı, birarada sıkıca tutmaya çalıştığı seçmen kitlesinde çözülme olmaması için yıllardır onlar üzerinde oluşturduğu 'cehape zihniyeti' algısını diri tutmaya çalışıyor...

Elbette bu seçmenler içinde sağduyulu, söylenenleri akıl, mantık süzgecinden geçirenler var fakat bir kesim var ki maalesef 'cehape zihniyeti' diye başlayan bir cümlenin devamında ne söylersen söyle onun öyle olduğuna inanabiliyor...

Tüm bunlar olurken, bakalım seçimlerden nasıl bir sonuç çıkacak...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.