SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe kent paydaşlarını dinleyecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2015 00:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2015 00:55

Meşgul edecek çünkü Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 'meydan' adıyla geçen plana düşülen notlar nedeniyle bölgenin akıbeti kentin meydanı olacağı söylenen ancak 'AVM önü avlu' olarak inşa edilen 'Kent Meydanı'ndan farksız olabilir.

Bursa'da yıllardır bir meydan tartışması vardır fakat kentin gerçekten meydan diyebileceğimiz bir meydanı yoktur. Bu gidişle olacağı da şüpheli. Çünkü AKP iktidarları döneminde müthiş bir AVM çılgınlığına tanık olduk, olmaya da devam ediyoruz. Endişemiz Atatürk Stadı'nın olduğu bölgenin de yeni bir 'AVM önü avlu'ya dönüşmesi tehlikesi.

Altepe, merhum Hikmet Şahin'in Atatürk Stadı'nı yıkarak yerine AVM yapmak istemesine şiddetle karşı çıkmış birisi. Kendisi o zaman Osmangazi Belediye Başkanıydı. Bakın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra 2010 yılında bir televizyon programında ne demiş; "Biz buranın ranta açılmaması için bölgeyi yeşil alan ve spor alanı olarak Anıtlar Kurulu'na tescil ettirdik. Biz yeni stadı Velodrom'a yapsak bile eski stat yerinde kalacak, Bursa'nın iki stadı olacak. Bölgenin ranta açılması kesinlikle söz konusu değil..."

Ne güzel, kararlı sözler değil mi, kent adına sevindiren...

Oysa Altepe bugün tam tersi şeyler söylüyor, stadın tarihi bir özelliği olmadığını, ilk yapılan tribün bölümünün de çürük olduğunu yıkılması gerektiğini ifade ediyor.

Peki aradan geçen zamanda ne değişti de Altepe Atatürk Stadı'nı yıkıp yerine ticari alanlara açık kapı bırakılan bir 'meydan' yapmaya karar verdi? Acaba yukarıdan bakıldığında bölge rant için çok cazip mi geldi birilerine?

Altepe, Bursa'nın bir meydana ihtiyacı var diyerek stadı yıkmak istiyor ancak bu konuda alternatif öneriler ortaya koyan meslek odalarına, sivil toplum örgütlerine bugüne kadar kulak vermiş değil.

Büyükşehir'de üst üste iki dönem seçilen ilk başkan olan Recep Altepe'nin 'Altın Dönemin Altıncı Yılı' adıyla düzenlediği icraat toplantısında bu konu da gündeme geldi ve "Atatürk Stadı ve çevresine ilişkin proje konusunda kent paydaşları sizinle konuyu görüşmek istiyor. Onlarla görüşüp itiraz ve önerilerini dinler misiniz?" diye sordum.

Bu konuda görüş ve önerilere açık olduklarını, kent paydaşlarını dinleyebileceğini, söyledi.

Ben de Sayın Altepe'nin verdiği yanıtı buraya not düşüyorum...

Çünkü kentin geleceğini ilgilendiren bölgenin ranta kurban edilmemesi için çırpınan sivil toplum örgütleri Altepe ile görüşememekten, kendi önerilerini anlatamamaktan dertliler.

Bursa'nın sonradan 'bu nasıl oldu da böyle oldu' dediğimiz o kadar çok ucubesi var ki, kent meydanı olsun diye yıkılmak istenen Atatürk Stadı ve çevresi de benzer bir akıbete uğrasın istemiyoruz.

Önümüzde Doğanbey TOKİ gibi bir acı gerçek var...

twitter.com/zaferopsar
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.