SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP'nin müjdesi CHP'nin projesi

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2018 22:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 22:47

AKP iktidarı ve ortağı MHP, 24 Haziran Seçimleri'nin öyle kolay olmadığını görüyorlar ki, kesenin ağzını sonuna kadar açtılar.

Vergi ve prim borçlarına ilişkin bir dizi yeniden yapılandırma ile borç silmeye kadar varan kararlar yasal hale gelmesi için Meclis'e gönderildi.

Bunlar içinde en dikkat çekenlerinden biri 12 milyon emekliyi ilgilendiren iki ikramiye...

Başbakan Binali Yıldırım bu müjdeyi verirken akla hemen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun noter onaylı olarak vatandaşa taahhüt ettiği dini bayramlardaki iki maaş ikramiye vaadi ile bazı bakanlar ve AKP'lilerin buna verdikleri tepkiler geldi.

CHP 2015 yılında peşpeşe yapılan 7 Haziran ve 1 Kasım Seçimleri kampanyasında, "Emeklilere iki dini bayramda birer maaş ikramiye verilecek" sözüyle seçmenden oy istemişti.

CHP'nin bu vaadine iktidardaki AKP'liler "Kaynak nerede?" diye sormuş ve tepki göstermişlerdi. O dönem Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek'in "Kaynak nereden bulacaksınız?" sorusuna CHP çok sert tepki göstermişti. O dönem Bakan olan Faruk Çelik de CHP'nin emekliye iki bayram ikramiyesine "Kaynak nerede" diye sorarak tepkisini dile getirmişti.

Buna karşılık CHP'li milletvekilleri emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramlarında bir maaş ikramiye verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi de sunmuştu.

Ancak CHP'nin çabaları sonuçsuz kalmıştı.

Bir de baktık ki, yine bir seçim öncesi AKP iktidarı konuya el atmış. Niye o seçimlerde değil de 24 Haziran Seçimleri'nde böylesi karar alınıyor, üstelik CHP'nin seçim vaadi olan bir proje hayata geçiriliyor.

Önceki seçimler bir parlamento seçimiydi ve yüzde 50+1 gibi bir zorunluluk yoktu. 276'yı bulacak sayıya ulaşınca iş bitiyordu.

Oysa 16 Nisan Rreferandumu sonrası kazın ayağı öyle değil. Yüzde 50+1'i nasıl tuttururuz hesabı çok çetin!

Demek ki neymiş, emekliye bin lira da olsa iki bayram ikramiye verilebiliyormuş... Bir maaş tutarında değil, 1000 TL ama olsun yine de verilebiliyormuş...

Peki CHP bunu iki maaş tutarı vaat ettiğinde Kılıçdaroğlu'nu tefe koyan, "kaynak nereden bulacaksınız?" diyenler, siz nereden buldunuz kaynağı? Demek ki o da varmış, çünkü Başbakan "Kaynak sorunumuz yok" dedi...

Başbakan muhalefet için, "Eleştiri getirmezlerse şaşarım. Onu tahmin etmek çok zor değil. Biz ne yaparsak yapalım muhalefet açısından hiç makbul bir şey değildir." diyor.

Neden makbul olmasın bu durum, iyi bir şey yaptığınızda..

Burada size söylenecek şey şu; Bunu yapabilme imkanı var iken neden bugüne kadar yapmayıp üstelik bunu vaat eden Kılıçdaroğlu'na 'kaynak nerede?' diyerek demediğinizi bırakmadınız, hayalcilikle suçladınız?

Bu ikramiyeleri kendi cebinizden ödemeyeceğinize göre, hepimizin vergileri, bu ülkenin parası olduğuna göre CHP de oradan verecekti.

Hatta kamuda israfı kesin, ihaleleri gerçek değerine verin bakın neler olur, bir ikramiye daha verilir...

Siz sadece 24 Haziran Seçimleri'ni zorda gördüğünüz için bu yola başvuruyorsunuz...

Bu arada, seçimleri kazanmış olursanız bunları zam ve yeni vergilerle kat be kat geri alacağınızı da buraya not edelim...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.