SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul Havalimanı'na inemeyen uçaklar

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2019 17:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2019 17:41

Gündemin yoğunluğundan olacak, geçen hafta İstanbul Havalimanı'nda çok önemli bir gelişme oldu ancak medyada pek konuşulmadı.

Havalimanı çevresinde oluşan kuvvetli rüzgarlar nedeni ile birçok uçak başta Çorlu olmak üzere çevredeki diğer havalimanlarına yönlendirildi.

Oysa havalimanı projelendirme aşamasında hazırlanan Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunda, havalimanının inşa edileceği bölgede yılın 107 günü kuvvetli rüzgarların, 65 günü ise yoğun bulutların olduğu, bu her iki durumda uçak kalkış ve inişlerinin güvenli olamayacağı belirtilmişti.

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Sıtkı Erduran 2015 yılında yaptığı bir açıklamada ise, mevcut veriler itibariyle yerin havalimanı yapımına uygun olmadığını söylemişti.

Yine bölgede kış aylarında çiğ ve kırağının da sıklıkla görüldüğü, bunun da uçaklar için tehdit oluşturacağı belirtilmişti.

Bilim ve aklı ıskalayarak, sırf siyasi mülahazalarla ve sonradan yanlış oldu diye vazgeçilen devlet yatırımları yüzünden geçmişte milyarlarca lira kaynağı heba ettik.

Binlerce yanlış yatırımdan sadece birini, zaman zaman bölgedeki vatandaşlar tarafından ahır olarak kullanılan Ayaş Tüneli'ni hatırlatmak isterim.

Daha küçük ölçekli olmakla birlikte Bursa'da da çok var bu yanlış yatırımlardan.

Umarım İstanbul Havalimanı'nı benzer bir kader beklemiyordur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.