SON DAKİKA
Hava Durumu

Vatandaşın talepleri ve acı gerçekler!

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2013 09:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2013 09:08

Sadece oğlum değil, Yalova Yolu istikametinde okula ulaşmaya çalışan birçok öğrenci için okula ulaşmak sıkıntılı ve tek yolu minibüsler.

Ha, bi de servis minibüsleri gibi bir alternatifi var. Ancak ailesi sıkıntıda olan öğrenciler için servis seçeneği pek de makul bir yöntem değil. Bizim gibi babası işsiz, geçim sıkıntısı yaşayan düşük gelirli aileler için en kullanışlı yöntem ise belediye otobüsleri.

Fakat BURULAŞ'ın, BTSO Yeniceabat Eğitim Kampüsü'ne sefer yapan tek bir hattı mevcut. O da Yalova Yolu güzergâhı değil...

Bunun için, geçen yıl, bazı velilerle de görüşerek onların da söz konusu güzergâha bir otobüs seferinin konulmasının çocukların işlerini kolaylaştıracağı görüşünde olduklarını öğrendim. Bunun üzerine de BURULAŞ'ın burulas@burulas.com.tr mail adreslerine 18 Eylül 2012 Salı günü saat 13.55'de bir maille başvurarak veliler adına yeni güzergah talebinde bulundum.

Bu güzergahtan BURULAŞ'ın da faydalanabileceği ve vatandaşa hizmet misyonunu
da yerine getirebileceğini de dile getirdik.

İletimde aynen şu konulara değindim:

'Yalova Yolu İstikametinden Kent Meydanı, Fomara, Heykel, İnönü Caddesi tekrar Kent Meydanı, Uluyol ya da (alt) Ankara Yolu'nu takiben Yalova Yolu'ndan BTSO Yeniceabat seferi konulabilir. Eğer olursa belki de bir güzergâh da Ankara Yolu üzerinden Erikli taraflarına da (talebe göre) sefer düşünülebilir.

Ama öncelikli olarak, Yalova Yolu istikametinden Heykel Güzergahı daha acil gözükmektedir. Çünkü bu yıl o istikametten çok sayıda öğrencinin okula ulaşması gerektiğini anımsatıyor, bu talebimizin dikkate alınacağını umuyor, tüm veliler adına ilginize teşekkür ediyorum...'

Bu iletime karşılık, erdincalkan@burulas.com.tr mail adresinden 31 Ekim 2012 tarihinde saat 14:02'de bana şöyle bir yanıt geldi:

'Sayın Suat Şenocak, Konu gerekli birimlere aktarılmış, takibe alınması sağlanmıştır.
İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz...'

***

Yanıt verilmesi BURULAŞ'ın kurumsal yapılanması ve halkına karşı olan samimiyeti konusunda beni umutlandırmıştı.

Yanılmışım. Aradan tam bir yıl, bir hafta geçti. Ne bir ek sefer konuldu, ne talebimiz karşılandı, ne de başka bir yanıt geldi.

Oğlumun da aralarında bulunduğu yüzlerce öğrenci, ya minibüslere, ya da servis çeken özel firmalara mahkûm edildi.

Oğlum Ediz, bu yıl aynı okulun lise 2. sınıfında okuyacak. Her sabah minibüsçülerin kahrını çekmek zorunda. BURULAŞ vicdana gelip bu saatten sonra bir yıl önce talep ettiğimiz istikamete sefer koyar mı?

Hiç sanmıyorum.

Milli Eğitim'in umurunda olmayan bu sorunlar, BURULAŞ'ı neden ilgilendirsin ki. Vatandaşın biri talepte bulunmuş, daha önemi konular varken...

***

Daha önemli konular derken aklıma geldi.

Geçen yıl, oğlumun seçmeli derslerini bizzat ben ellerimle doldurup tercih yapmıştım.

Bilim Teknolojileri, sanat tarihi vs vs. derslerini işaretlediğimi gayet iyi anımsıyorum. Ama sonuç olarak benim talep ettiğim dersler değil, okul yöneticilerinin arzusu gerçekleşmiş ve oğlum gibi yüzlerce öğrenci. Hz Muhammed'in hayatı, Kur'an-ı Kerim, Din ve Ahlak derslerini bir kez daha görmüştü.

Bir kez daha diyorum, zira oğlum daha önce yazları mahallemizin Kur'an kurslarına katılmıştı.

Hani, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da velilere tavsiye etti ya geçen gün. Sanırım okullardaki yöneticiler, bunu kendilerine vazife edinmişler. Velilerin tercihlerini dikkate almadan, öğrencileri kendi düşünceleri doğrultusunda paylaştırmaya bir yıl önce başlamışlardı bile.

Durumun bu yıl da değişmediğinden kuşkunuz olmasın.

Adının seçmeli olduğuna bakmayın. Aslında seçmeli ders falan yok. Sayın Başbakanımızın emirleri var.

Çocukluğu Kur'an kurslarının tedrisatından geçmiş bir veli olarak söyleyebilirim ki, kandırılmak ve aptal yerine konmak, İslamın özüne aykırıdır. Dindar bir nesli yetiştirmekle adam yetiştirmek arasındaki çizgi çok incedir. Mesela vatandaşın taleplerini dikkate almak ve onları hayata geçirmek, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak da bunların başında gelmektedir.

Bu yerine getirilmese o çizgi kopar!

Çünkü (hani gavur diye tu kaka ettiğimiz(!) Avrupalı var ya, kendi vatandaşı için bunu yapıyor, yani kendi vatandaşının hayatını kolaylaştırıyor ve taleplerini doğrudan dikkate alıyor. Peki, biz niye yapmıyoruz, anlamakta zorluk çekiyorum!

https://twitter.com/Suatsh

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.