SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye benimle de gurur duyacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2012 11:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2012 11:59

Şaka bir yana, gerçekten de utanç nidalarıyla AKP kongresinde yankılanan. Dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir sahneydi o.

Ve başka ülkenin, üstelik bölgesel lideri olan birinin, komşu ülke iktidar partisinin yandaşları tarafından "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla kürsüye davet edilmesi, tarihi bir absürtlük ve utanç anlarından biriydi de.

Bir ülke bir insanla nasıl, neden, niçin ve hangi koşullarda gurur duyabilir?

Ya da duymalı mıdır?

Olimpiyat ve dünya şampiyonları veya uluslararası alanda elde edilmiş bir başarının ardından, halk o zatı muhteremle gurur duyabilir de, bir başka ülkenin, gayri resmi bölgesel lideri, üstelik Kuzey Irak Kürdistan özerk bölgesi lideri Barzani ile gurur duyduğunu haykırması insanın tüylerini, diken diken edecek denli trajik bir vakadır!

Hoş, vakti zamanında bu millet katil, cani, dolandırıcı, sapık ve hırsızlarla da gurur duymuşluğu vardır. Lakin, ilk defa başka bir ülke vatandaşı böylesine yüce bir sevgiye mazhar oluştur(!)

Hadi, Mesut Barzani gibi öteki komşu ülke liderleri davet edilebilir, bir partinin kongresinin onur konuğu olarak söz de alıp kürsüden konuşabilir, sakıncası yok. O partiyi ve yandaşlarını, yöneticilerini ilgilendiren bir durumdur bu! Amma ve lakin "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratları eşliğinde alkışlanıyorsa, durumu tartışmak, üzerinde kafa patlatmak gerekirken bunu görmezden gelmek, 3 maymunun üçünü de istiflemek ayıpların en büyüğü değil midir?

Barzani bu ülke için ne yapmıştır da, AKP delegeleri böyle haykırmıştır, akıl sır erdirmek mümkün değildir...

Oysa, AKP Kongresi'nde Barzani alkışlar ve coşkulu tezahüratlarla kürsüdeki yerini aldığı anlarda Güneydoğu'da yine bir can gitti.
***
Otu-b.ku, saçma sapan birçok konuyu gündeme taşıyan, İstanbul takımları için yazılmış salakça twitlerin saatlerce, günlerce gündemi oluşturduğu Twitter ve Facebook kullanıcıların, bu vahim konuyu Alex kadar tartışmaya değer görmemesi, utanç zincirindeki son halka oldu.

AKP kongresinden bir gün önce NTV, İstanbul'daki gayrimenkullerle ilgili acı bir tabloyu sergilediği araştırma haberi yayınladı. Hangi yabancının nerelerde ve ne kadar ev, apartman, yalı, kat sahibi olduğunu ekrana taşıdı.

Sosyal medyaya baktım, gene tık yok!

İngilizler, Almanlar, Amerikalılar, Araplar (Suudiler), Yunanistanlılar, İsrailliler, özellikle de boğaza nazır yerler olan Bebek, Beşiktaş, Ortaköy, Üsküdar, Çamlıca, Kadıköy gibi yerler haraç-mezat satılıyor, kimse tepki vermiyor.

Sn değerli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, yine NTV'de halkın gözünün içine baka baka, zamlı sözleri ve gönül rahatlığı ile arzı endam eylerken, "Bu bir rekor! Dünyanın en pahalı benzini artık Türkiye'de" başlıklarıyla haber portallarında, gazetelerin ekonomi sayfalarında yer bulabilmesi tek tesellimiz mi olmalıydı?

AKP'li yüzde 50'lik mutlu kesim Türkiye'nin bu dünya çapında rekoruyla da gurur duyuyor mudur, diye merak etmeye başlamıştım ki, peşi sıra gelen doğalgaz ve elektrik zamlarına da tepki koyan olmadı.

Arap dünyasını titreten, "Arap Baharı"nı fitilleyen sosyal medya, bizde farklı bir etki yaratıyor olmalı.

Kimseden çıt yok!

Dut yemiş bülbül gibiyiz.

Komşularımızın gayri federe liderleriyle gurur duyuyor, Brezilyalı futbolcuların heykelini dikiyor, terör örgütü ile görüştüğünü önce inkar eden, sonra da "Oslo'ya da gideriz, İmralı'ya da" diyen Başbakanı alkışlıyoruz!

Herkesle gurur duyuyoruz, ne mutlu bize ki, gurur duyma yelpazemiz alabildiğine geniş(!)

Barzani'nin okşanan gururu arasında, halka giydirilen zam gömlekleri yakın zamandaki seçimde kendini nasıl hissettirecek, diye sormaya korkuyorum. Çünkü bu sorunun yanıtını da gayet iyi biliyorum.

Geçmişe bakınca geleceği de anlamak güç değil.

Zaten önemi de yok, layık olduğumuz gibi yönetiliyor, layık olmayanlarla da gurur duyuyoruz.
Burası Türkiye, "Nazar etme ne olur, gurur duy senin de olur(!)"

Gün gelecek Türkiye benimle de gurur duyacak.

İşte o gün dünyanın sonu gelmiş demektir.

Az kaldı, dayan Türkiye(!) 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.