SON DAKİKA
Hava Durumu

Temayül yoklaması ön seçimi döver mi(!)

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2015 00:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 00:23

AKP diyor ki; "Biz milletvekili adaylarımızı sivil toplum örgütlerinin, başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı temayül yoklamasıyla saptıyoruz. Gerçek demokrasi budur işte!"

CHP ise "tüm parti üyelerinin katıldığı bir ön seçim ile adaylarımızı belirliyoruz. O değil, esas demokrasi budur!" diyor.

Ne güzel değil mi? Resmen demokrasi kavgası yaşıyoruz(!)

-Benim demokratik temayül yoklamam, senin demokratik ön seçimini döver...

-Yok hayır, benim ön seçimim gerçek demokrasidir ve senin temayül yoklamanı döver(!)

Dün CHP'de ön seçim vardı. Parti üyeleri 7 Haziran'da yapılacak Genel Seçimler'de milletvekilliğine aday olmak isteyen adayları sandıkta oyladı ve bu oylama hiçbir şekilde, hiçbir güç tarafından değiştirilemeyecek. Çünkü bu partiye üye olanların gerçek iradesi olarak resmen kayda girdi.

AKP ise milletvekili adaylarını belirlemek için bugüne kadar denenmemiş bir yönteme başvurdu ve temayül yoklamalarında oy kullanmaları için, tüm sivil toplum örgüt başkanları ve yönetim kurulu üyelerine de oy kullanma hakkı tanıdı.

O temayül yoklaması da bir hafta önce yapılmıştı. İnSanat Derneği başkanı olarak ben de oy kullandım.

Oysa bundan haberdar değildim. Daha bir hafta öncesinden, daha önce adını sanını duymadığım, ismini cismini bilmediğim isimlerden cep telefonum mesaj (SMS) bombardımanına uğradı.

"Ne oluyooor yahuuu?!" dememe kalmadan gerçek anlaşıldı ve meğerse AKP'li aday adayları kara kaşım, kara gözüm için değil, benim bir oyum için yırtınıyormuş(!)

Bursa'nın tanıtımında büyük önem taşıyan filmlerimizi çok büyük zorluklarla çekerken, halimizi hatırımızı sormayan yerel politikacılar, vekillik yolunda aralanacak ilk kapı için bana mesaj yağdırdılar!

Ertesi gün AKP'nin bu nazik çağrısına icabet edip gittim tabi...

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir hengame, bir curcuna ki, sormayın gitsin. AKP'li dostlar "İşte demokrasi budur!" diye ağızları kulaklarında konuşurken, bugüne kadar bizim yaptığımız filmlere destek olan sadece bir kişiyi aday adayları arasında gördüm ve onu da (Yüksel Yeni) listenin en başına yazdım!

Bu demokrasi midir?

Evet "bir demokrasidir" denebilir...

Amma ve lakin durum ile ilgili orada gördüğüm dostlara bazı sorularım olmuştu.

Dedim ki, "Şimdi ben burada bir tercih yaptım. Bu yaptığım tercih ne kadar etkili olacak? Burada, temayül yoklamasında, üye, delege ve ekstradan oy kullanma fırsatı tanınan sivil toplum örgütü yöneticilerinin tercihi karşılık bulacak mı? Yoksa, parti genel merkezindekiler yine de kendi bildiklerini mi okuyacaklar? Eğer temayül yoklamasından çıkacak sonuçlara itibar etmeyeceklerse, böyle bir külfete ne gerek var?

Son kararı Başbakan Davutoğlu ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan verecekse, bu gerçekten de demokrasi midir?"

Bir yanda CHP'nin ön seçimi, diğer yanda AKP'nin temayül yoklaması. CHP'de seçimin sonuçları hemen akşamında alındı ve ertesi gün tüm kesin adaylar kamuoyuna açıklandı.

AKP'de ise temayül yoklaması bir hafta önce yapılmasına rağmen hala ses seda, hala sonuç yok!

Şimdi tekrar soruyorum: Hangisi gerçek demokrasi?

Ön seçimle aday belirlemek mi, yoksa temayül yoklaması m?

Kararı halkımız 7 Haziran günü sandıkta verecek!

Ya gerçek demokrasi kazanacak, ya da...

twitter.com/inSanatDernegi

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.