SON DAKİKA
Hava Durumu

Siz 'g.t Suat'ı tanır mısınız?

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2011 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2011 09:10

Her hafta başka  bir tartışma konusu. Pazartesi yeni bir gündem oluşmadan ben size kendi gündemimden bir olay paylaşmak istiyorum, müsaadenizle :)

Bedelli askerliğin tartışıldığı şu günlerde Şenocak ailesi olarak biz de asker yolu gözlüyoruz.

Kısmetse 9 Aralık'ta, Foça ve sonrasında Ankara'daki 15 aylık vatani görevini tamamlayacak olan asker oğlumuz Ferithan'a kavuşacağız.

Dün akşam askerimizle bir telefon görüşmesi yaptık. Hal hatır hoş beş muhabbetten sonra asker oğlum, "Baba, Bursa'ya döndüğümde sana çok ilginç bir olay anlatacağım" dedi.

"Hayırdır, nedir, ne oldu?" diye merak ve biraz da endişeyle ısrar edince, başından geçen trajikomik ve sadece bizi ilgilendiren olayı anlatmaya başladı.

Dedim ya, oğlumuzun tezkeresini almasına az bir süre kaldı. Geçenlerde bağlı bulunduğu birliğe de dağıtım olan yeni erler gelmiş. Ferithan da, (O kendisine kısaca Ferit denmesini ister) yeni gelen bu askerlere yanaşarak ve biraz da memleket özleminin verdiği duygusallıkla, "Aranızda Bursalı var mı?" diye sorar.

İçlerinden ürkek bir el kalkar ve Ferit bir hemşeri bulmanın mutluluğu ile nereden olduğunu, sivilde ne iş yaptığını sorarak tanışma faslına girer.

Laf lafı açarken, Bursalı çaylak askerin fanatik Bursaspor taraftarı olduğunu anlayınca da, "Bursaspor taraftarını anlatan film var, Adı Aşk Bu Eziyetin'i izledin mi?" diye sorar.

Kendisinin de ufak da olsa rol aldığı filmle ilgili iyi şeyler duymayı bekleyen Ferit şok bir tepkiyle karşılaşır:

"Yok ya ne izleyecem, g.t Suat çekti o filmi. Levent Kızıl'ı dolandırmış, piyasadan bi sürü para toplamış sonra da filmden kazandığı paraları yemiş g.t herifin teki!"

Oğlum, tek kelimeyle şokta, ama bozuntuya vermiyor ve böyle düşünmesinin nedenini soruyor, Bursalı hemşerisine:

"Sen Suat ağabeyi tanıyor musun, emin misin böyle olduğuna?"

"Bilmem mi ya, tanımam mı, karısı Arnavut onun, Selamet Mahallesi'nde oturuyor, g.t Suat işte!"

Ferit acayip sinirleniyor, babasına hakaret eden genç adamın suratına tokadı yapıştırmaya ramak kalmış ama biraz da daha sabır ediyor.

"Valla ben iyi tanımıyorum Suat ağabeyi ama bildiğim kadarıyla Papapzçeşme tarafında, Beşyol'un oralarda mı ne oturuyor" dese de Bursalı ve fanatik Bursaspor taraftarı patavatsız asker ısrarlı:

"Yok ağabey bilmem mi, senin yanlışın var o Selamet Mahallesinde oturuyor, gayet eminim yani"

Bu ukalalık ve babasına yapılan saygısızlık karşısında Ferit, tam kayışı koparıp şarteli indirecek ki, o sırada rütbeliler (astsubaylar), yeni gelen askerleri toplayıp oradan götürünce olası bir Bursalılar kavgası engellemiş oluyor.

Aradan birkaç gün geçtikten sonra o malum asker Ferit'in bulunduğu bölümde görev almaya başlayınca, hemşerisine bir kez daha soruyor:

"Ya sen emin misin? Benim bildiğim Suat Şenocak Beşyol taraflarında oturuyor, sen Suat ağabeyi nereden tanıyorsun?"

Asker tekrar açılan bu muhabbetten sıkılmış olmalı ki, "Biliyorum ben, o filmi çekerken zaten bağlı bulunduğum taraftar grubu da karşı çıkmıştı. Biliyorum g.t Suat'ı. Hem sana ne oluyor ki, neden bu kadar merak ettin?" deyince, Ferit, dayanamıyor ve askerin yakasına yapışıp, "Ulan şerefsiz, g.t dediğin adam benim babam. Tanımadığın, bilmediğin biri hakkında nasıl böyle konuşursun, utanmaz adam!"

Bursalı çaylak asker bu açıklama karşısında başta inanmıyor ama ikna edilince da özür dileyerek ortamı sakinleştirmeye çalışıyor.

Ferit ise tezkeresine kısa bir süre kalmasının da etkisiyle, konuyu uzatmıyor ve duymak istemediği sözleri duymanın hayal kırıklığı ile hemşerisini başından def etmekle yetiniyor!

Birçok kişinin bildiği gibi, zor koşullarda çektiğimiz ve borçlarını (hala) ödeyemediğimiz için evimize dört defa haciz getiren filmimiz Adı Aşk Bu Eziyetin'in Bursa'da neden yeterince izlenmediğinin ipuçlarını verdiği için (özel de olsa), konuyu paylaşmak istedim.

Çünkü bu olay, sıradan insanlarımızın bile bilgi sahibi olmadan nasıl da fikir sahibi olduklarını ve ön yargılarla hareket ettiklerini kanıtlaması açısından büyük önem taşıyor!

Ve bir de söz konusu ben olunca, konuyu buraya taşımakta beis görmüyorum.

Ne de olsa artık "g.t Suat"ın kim olduğunu siz de biliyorsunuz ;)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.