SON DAKİKA
Hava Durumu

Sinagog kapısı tekmelemek

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2017 12:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 12:39

Ortaya çıktıkları tarihten bu yana sürekli birbirleri ile didişme halindeler. Bu üç din de kendilerinin "gerçek din" olduğunu iddia ediyorlar.

Yahudiler Hristiyanları tanımıyor, Hristiyanlar da kendilerinden sonra gelen Müslümanları tanımıyor...

Müslümanlar ise tek hak dinin kendilerinin olduğunu iddia etmelerine rağmen, Musevileri de Hristiyanları da tanıyor, peygamber ve kitaplarını da kutsal kabul edip (sözde) saygı gösteriyorlar...

Sözde diyorum lakin, diğer dinlerin mensuplarına karşı tutumları da tarihin değişik dönemlerinde trajik sonuçlar ortaya çıkarmıştır.

Ve elbette Hristiyanlığın (özellikle de Haçlı Seferleri) ile İslamiyet'in yayılmasını engellemek için yaptıklarını unutmak mümkün değil.

Müslümanlık, tarihinin en parlak dönemini günümüz İspanya'sının Endülüs bölgesindeki 711-1492 yılları arasında İber Yarımadası'nda kurulan Emevi devleti ile yaşadı. Daha 100 kilometre ötede Hristiyanlar kilisenin engizisyon zulmüyle inim inim inlerken Endülüs çağının çok çok ötesinde ilim ve bilim üretiyordu ki, bugün modern tıp, fizik ve gök bilimlerinin temeli o dönemlerde atılmıştı.

Peki ne oldu da Müslümanlar yıldız gibi parlarken, hoşgörü ile bütünleşen okuma, eğitim ve çalışkanlığını terk edip cehalete mahkûm oldular?

Ne oldu da Hristiyanlık ve hatta Musevilik cehaletle boğuşurken aklı terk edip Müslümanlar doğru yoldan saptılar?

İşte kilit nokta ya da kader anı bu su sorunun yanıtında gizlidir:

Her şey İmam Gazali'nin felsefeye karşı verdiği mücadele ile İslam dünyasında felsefi düşüncenin gelişmesini önlemesiyle geri gitmeye, Müslümanların aklı bir kenara bırakıp dinin yoz ve yobazlaşmasına kayıtsız kalmasıyla başladı.

Hristiyanlık rönesans ile köklü bir uyanış yaşarken Müslümanlar Gazali'nin etkisiyle sahip oldukları değerleri ellerinin tersiyle itip cehalete yöneldiler!

Ve sonuç...

Günümüz Müslümanlarının tamamen cehalete teslim olmasıyla düştükleri çaresiz durum bu tabloyu ortaya çıkardı.

Batı, temellerini Müslüman bilim insanlarının attığı fikirler üzerine medeniyetlerini inşa ederken Müslümanlar birbirini yemeye, sömürü düzenine karşı çözüm üretemez durma gelmeye devam etti.

2017'nin ortasına geldiğimiz dünya medeniyetinin en düşük eğitim seviyesinin Müslümanlarda olması bir tesadüf değil, kader hiç değil.

Müslümanlar nüfus olarak artarken, nitelikli insan sayısı konusunda ne yazık ki, orta çağın da gerisine düşmüş durumda. Batı teknoloji üretirken Müslümanların ürettiği tek şey kaos oldu...

Demek neymiş, nicelik değil nitelik önemliymiş. Sen istersen 10 milyar ol, eğer cahillerden ibaretsen, 8 milyon ilim bilim, sanat, siyaset üretebilen düşünebilen beyinlerin kölesi olmanı kimse engelleyemez! Örnek: (Yaklaşık) 25 milyon Yahudi, 1,5 milyar cahil Müslüman! Onlar 50'şer, 100'er yıllık planlar yapar, dünyanın düzenini belirleyen takımı kurar, sen anca gidip sinagoglarının kapısını tekmelersin!

Bir avuç İsrail'in bir avuçtan da az Filistinli'ye yaptıkları kabul edilemez, peki ya koskoca Arap ve Müslüman dünyasının buna karşı yaptırımı nedir?

Sıfır...

Müslüman dünyasının tek çağdaş toplumunun yaşadığı Türkiye Müslümanları, kendi vatandaşı olan Musevilerin ibadethanelerine saldırabiliyor anca...

İsrail'in yaptığı zulmün faturasını Türkiye Musevilerinden çıkarılamayacağını idrak edemeyen sözde vatan ve dinsever güruh bunlar!

Asırlardır bu topraklarda yaşayan Museviler kimdir, bu ülke için ne yapmışlardır, ne yapmaktadırlar, iyi bilmek lazım. Bir arkadaşım Facebook üzerinden şu değerlendirmeyi yapmış. Aynen paylaşıyorum:

Bu ülkede yaklaşık 17.000 kadar Musevi asıllı Türk vatandaşı var;

1- Hiçbiri yeşil kartlı değil.
2- Hiçbiri elektrik çalmaz. (Kaçak elektrik kullanmaz)
3- Hepsi vergi mükellefidir.
4- Kızlarını başlık parası adı altında para ile satmazlar.
5- Beşik kertmesi berdel ve töre cinayeti nedir bilmezler.
6- Devletin askerine polisine silah sıkmazlar, sivillerin üzerine molotof atmazlar. (Öğretmen kaçırıp katletmezler)
7- Dörde kadar kadın almazlar.
8- Atatürk'e bizden fazla saygılıdırlar.
9- Yüzlerce yıldır bu topraklarda yaşarlar ve devletlerine asla ihanet etmezler.
10- Hırsızlık ve uyuşturucu işinden hüküm giymiş bir tek Musevi asıllı vatandaşımız yoktur.

Ve birçok can arkadaşım Musevi' dir!

Evet, bir tane bile tembel, uyuşuk, başkalarının sırtından geçinen Musevi göremezsiniz.

Peki biz ne yapıyoruz?

Onlar gibi çalışkan, onlar gibi üretken, onlar gibi doğru olmak yerine, İsrail'e duyduğumuz öfkeyi kendi vatandaşlarımızdan çıkarmaya çalışıyoruz.

Ve bizimkiler Müslüman, onlar Yahudi, ötekiler Hristiyan.

Sonra Müslümanlar cennete gidecek, onlar cehenneme öyle mi?

He ya he...

@SuatOktySnck

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.