SON DAKİKA
Hava Durumu

Recep Altepe'yi yedirmeyiz...

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2013 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2013 08:58

Ben şahsen Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanlığı'ndan sonra Büyükşehir'de daha etkili bir yönetim göstereceğini umuyordum. Bu nedenle hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyebilirim.

Bursa'da Altepe'yi en ağır şekilde eleştirdiğim çok oldu, iyi yaptıklarını alkışladığım anlar da...

Şöyle ya da böyle, Recep Altepe kentimizin çocuğudur. İktidar partisi mensubu olmasının avantajlarını iyi kullanamadığını düşünüyorum.

Bunun bir çok nedeni olabilir. En önemli nedeniyse, etrafına dolanan, "dost bildiği" bazı partili, danışman ve daima iktidarların yanında yer alan "her devrin adamı" bir kaç Bursalı'ya gereğinden fazla güvenmesi olduğunu söylemek konuyu özetlemeye yetiyor.

Bu durum Altepe'nin AKP Bursa İl Teşkilatı içindeki muhaliflerinin de kılıçlarını bilemesinde büyük etken.

AKP teşkilatı içinde düşmanı azımsanmayacak oranda yüksek BŞ Belediye Başkanı'nın.

Bu yazıyı okuyanlar, "Ee, etme bulma dünyası, bir önceki başkan rahmetli Hikmet Şahin'i koltuğundan eden de bu zihniyet değil miydi?" diye sorabilir.

İşte bu durum Recep Altepe'nin 2014 Yerel Seçimleri'nde Bursa BŞ Belediyesi Başkanlığı'na partisi tarafından aday gösterilip gösterilmeyeceği tartışmalarını da beraberinde getiriyor.

Altepe aylar öncesinden (kendi kendine) aday olduğunu deklare etmiş olsa da, bununla ilgili Başbakan Erdoğan'ın son kararı vereceğini herkes biliyor.

Ancak, Başbakan Bursa'ya geldi, gitti ama BŞ Belediyesi Başkanlığı'na kimin aday olacağı konusu hala bir muamma.

Erdoğan'ın, özellikle "Kentsel Dönüşüm" konusunda yaptığı açıklamalardan herkes niyet okumaya çalıştı.

Şu da bir gerçek ki, Doğanbey Konutları'nın durumu Altepe'nin ensesinde 'Demokles'in Kılıcı' gibi duruyor.

Peki, Doğanbey Konutları'nın tek suçlusu Recep Altepe midir?

Eğer ortada bir suç varsa, TOKİ ve bağlı bulunduğu Çevre Bakanlığı'nın da kabahati yok mu?

Bir önceki yazımda da değindim.

TOKİ Doğanbey (Ucube) Konutları'nı Recep Altepe tek başına yapmadı. Bunun için TOKİ'nin, yani Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da onayı gerekli değil mi?

Öyleyse, sırf bu konuda Altepe'yi dar ağacına çekmek haksızlık değil mi?

Recep Altepe sevabıyla günahıyla bu kente hizmet etmektedir.

Bireysel hatası varsa bunun bedelini de ödemelidir elbet. Ancak, teşkilatının içinde uygulamak zorunda kaldığı bir takım icraatlar nedeniyle suçlanıp, özellikle kendi partilileri tarafından hedef tahtasına oturtulmasına anlam vermek zor!

İktidar partisinin içinin bu kadar fokurdaması akılları da karıştırıyor.

Özellikle Gezi Parkı Direnişi'nde kötü bir performans sergileyen hükümetin yerel seçimlerde ne kadar etkileneceğini şimdiden kestirmek de kolay değil. Altepe ile Bursa seçimlerine girerse AKP ne yapar, ana muhalefet partisi CHP Mustafa Bozbey'i veya Sena Kaleli'yi BŞ Belediyesi'nden aday gösterirse dengeler değişir mi, hep birlikte göreceğiz.

Doğanbey Konutları'ndan derin darbeler alan Altepe'nin tarihi han ve hamamların kazandırmasının yanı sıra, BUDO, İstanbul'a uçak seferleri ve tramvay üretiminin hanesine artı puan olarak eklemek gerek.

Ancak, muhalefette olmasına rağmen Nilüfer Belediyesi'nde yaptıklarıyla ön plana çıkan Mustafa Bozbey'in olası bir BŞ Belediye Başkan adaylığı sadece Recep Altepe'nin değil, AKP teşkilatı için de ciddi bir tehdit olarak durduğunu söylemek abartı olmaz...

Bir önceki yerel seçim öncesi Hikmet Şahin'i koltuğundan eden mantık şimdi Recep Altepe'yi yemek istiyor. Bakalım Altepe tekrar aday gösterilecek mi, gösterilirse Bursa buna ne diyecek?  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.