SON DAKİKA
Hava Durumu

Pala Semih derler adına!

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2011 10:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2011 10:22

Semih Pala ismini ne zaman duysam işte bu şarkı ve sözleri aklıma gelir. Özellikle İbrahim Tatlıses'in yorumuyla ünlenen şarkının sözleri aynen şöyle: Pala Remzi derler onun adına vay vay / Vay Vay Remzi / Alem Remzi'den razı / Sordum namın verdiler Pala Remzi dediler / Pala, bıyığı değil, yüreğidir dediler...

Semih Pala'yı tanımam etmem...

Ömrü hayatımda bir, belki iki, bilemedin üç defa ya karşılaştım, ya da karşılaşmadım. Şahsi bir garezim ya da düşmanlığım da yoktur, olamaz da!

Zat-ı muhteremi ilk defa,www.semihpala.net üzerinden, elektronik adresime (istemediğim halde) yolladığı, bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin hakkında iddiaların yer aldığı birçok mesajlardan tanıdım.

Sürekli bir takım iddialar içeren bilgiler geliyordu o dönemlerde info@semihpala.net adresinden.

O mesajları sadece bana değil, tüm medya mensuplarına da yolladığı aşikârdı.

Sonra ne olduysa oldu, o mesajlar bıçak gibi kesildi.

Mail adresime en son info@semihpala.net adresinden (28.07.2008 tarihinde saat 10:53'te) BTSO hakkında "BTSO Başkanı Sayın SÖNMEZ'e sorular" başlığında yollamış!

Daha sonra öğrendik ki, Semih bey, Recep Altepe yönetimindeki yeni Büyükşehir Belediyesi yapılanmasında sırasıyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı, BİNTED Ortaklar Kurulu Başkanı, Bursa Kent Konseyi Başkanı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatör'lüğü unvanlarına layık görülmüş!

Helal olsun! Gözü olanın gözü çıksın! Rüzgar dediğin böyle döner işte. Ya da rüzgar dönmüyorsa sen rüzgarı arkana alacan, değil mi?

Hâlen İnşaat Mühendisi olan Semi Pala Bey'in Altepe yönetimindeki bu şahane yükselişini, kötü niyetli birileri farklı yorumlayabilir!

Ben ne desem boş...

Ama Semih beyin Uluslararası İpek Yolu Film Festivali konusunda da Sayın Başkan Altepe'ye danışmanlık yaptığını biliyorum!

Yani Bursa'nın uluslararası alanda tanınması için büyük fırsatlar sunan (ki bunu bizzat Başkan Recep Altepe, son festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, ağzı ve diliyle ima etmişti) uluslararası festivallerden birini, sırf önceki başkan Hikmet Şahin döneminde başlatıldığı için harcanmasındaki rolünü hep merak etmişimdir!

Çünkü festivalin ortadan kaldırılmasıyla alakalı, makul ve mantıklı bir açıklama bulmak için yaptığım araştırmalarda, karşıma çıkan isim hep aynı oldu: Semih Pala

Semih bey çok hırslı, sabırlı ve bir o kadar da gizemli biri olmalı(!)

Başkan Altepe'yi de hem danışmanlığı döneminde, hem de sonrasında derinden etkilediği anlaşılıyor! Recep Altepe gibi Avrupa görmüş, kökenleri balkanlara uzanan birine, sinema gibi, en kısa ve en etkili yoldan Bursa'nın tanıtımının yapılabileceği bir organizasyonu, "Yaz Sinema Şenliği"ne çevirtmesi bunun en somut kanıtı değil mi?

Neyse, Semih Bey'in İpek Yolu Film Festivali konusunda Bursa'ya verdirttiği zarar eminim bir gün daha iyi anlaşılacaktır!

Beyefendi, geçtiğimiz günlerde tekrar mail adresime teşrif etti. Ama bu sefer, yazar Aysın Komitgan'ın bir internet sitesinde kaleme aldığı "Kent Konseyi seçimleri çekişmeli geçecek!" başlıklı yazısıyla ilgiliydi. Aysın hanım Sayın İnş. Muh. Kent Konseyi BaşkanıSemih Pala'ya bazı sorular yöneltmişti. Semih bey, kişisel web sitesine sahip olmasına rağmen ne hikmetse açıklamalar bursakentkonseyi@bursa.bel.tr adresinden ve Bursa Kent Konseyi adıyla geldi. İyi de Aysın hanım Bursa Kent Konseyi'ne değil, bizzat Sayın Semih Pala'ya yöneltmiş sorularını.

Anlaşılan Semih bey demek, Bursa Kent Konseyi, hatta Bursa Merinos AKKM demek, çünkü açıklamalar, hem Semih beyin kişisel sitesinde "MERİNOS AKKM'DEN AÇIKLAMA..." başlığı, Bursa Kent Konseyi'nin sitesinden ise "BURSA KENT KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA" başlığıyla yer almakta!

Kafa karıştırıcı değil mi?

Merinos AKKM ile Bursa Kent Konseyi neden böyle bir açıklama yapar?

Anlaşılan Semih bey, hem Bursa Kent Konseyi'ni, hem de AKKM'yi çok fazla benimsemiş, kişisel eleştirilere de bu kanaldan yanıt vermeye başlamış ki, "ne kadar etik?" sorusuna da verecek bir yanıtı vardır!

Bu soruları ben de bizzat Sayın Semih Pala'ya yöneltiyorum. "Sizin Genel Koordinatör ve Başkan olmanız dışında, konunun Bursa Kent Konseyi ya da Merinos AKKM ile ilgisi nedir?"

"Sizin kişisel sorunlarınız bu iki kurumu da bağlar mı?"

Tıpkı benim de Semih bey ile kişisel bir sorunum olmadığı gibi!

Sadece bir Bursalı olarak, Semih beyin amacını merak ediyorum ve Hikmet Şahin döneminde birçok eleştirel bilgiyi, tanıdığı ya da tanımadığı her gazeteciye yollayan, Semih Pala'ya ne oldu da Recep Altepe yönetimiyle alakalı tek bir eleştiri içeren bilgi yollamadı?

Hay Allah ya af edersiniz, Recep Altepe yönetimi 4x4'lük çalışıyor değil mi? Yoksa Semih beyin bu tutumunun, kendisinin şu anki mevkileriyle bir ilgisi yoktur her halde(!)

Ne de olsa o da en az İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği şarkıda anlatılan Pala Remzi kadar cevval ve gözü kara biri değil mi, SEMİH PALA...

Yoksa onun adına Pala Semih demezler mi, ben mi yanıldım(!)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.