SON DAKİKA
Hava Durumu

Olur böyle vakalar, Türk polisi maskesiz basketbol oynayanı yakalar(!)

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2020 11:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 11:15

Aslında olmamalı böyle vakalar, Türk Polisi'nin işi maskesiz gezeni kovalamak ve onlara ceza kesmek olmamalı. Önce uyarmalı, sonra, tabiri caizse "cezayı yapıştırmalı"...

Şimdi size ilginç bir hikâye anlatacağım. Aslında hikâye değil gerçekten yaşanmış bir olay ve polisimizin bu maskesizleri avlama(!) durumunun hangi düzeylerde seyrettiğini idrak etmemiz açısından önemli bir durum çünkü...

Geçen cumartesi, üniversite giriş sınavları yapıldığı günün akşamı, 4-5 genç, (ki aralarında benim iki oğlum da var) Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park AVM'de kurulu potalarda basketbol oynamaya gidiyorlar.

Aslında, bazı akşamlar Merinos Parkı'nın içinde yer alan potalarda basketbol oynarlardı ama bu sefer kaşıntıları tutmuş(!) Podyum Park'ın ücretli potalarında basketbol oynamak istemişler.

Neyse, buraya kadar aslında her şey normal... Fakat, amma ve lakin bir süre sonra bir ekip otosu eşliğinde bir grup polis, yanlarında birkaç bekçiyle beraber basketbol oynayan gençlere baskın yapıyor. Evet evet, baya baya baskın gibi müdahale edip, "maskesiz" basketbol oynadıkları gerekçesiyle tutanakla ceza kesiyorlar.

"Yasah hemşerim, yasah... Maskesiz basketbol oynamak yasah(!)"

Elbette böyle dememişler de, ama neredeyse durum böyle cereyan etmiş.

Açık havada, birbirini tanıyan gençler maskesiz şekilde sokak basketbol oynadıkları, saptanıp 900 TL cezaya çarptırılmış.

Nasıl ama, "Türk Polisi yakalar, olur böyle vakalar" tekerlemesinin hayata geçtiği tarihi anlardan biri yaşanmış, değil mi?

Ya bi dakka, bi saniye veya van münüt...

Burada absürt bir durum var!

Uzmanlar ve doktorlar maskeyle spor yapmanın çok tehlikeli ve zararlı olduğunu açıklamışlardı.

Bu çocuklar maskeyle nasıl basketbol oynasınlar, saçma değil mi?

Değil kardeşim, eğer Türkiye'de, Türkiye'nin Bursası'nda yaşıyorsanız hiçbir uygulama saçma, hiçbir ceza anlamsız değil, diyemem, bal gibi, buz gibi saçmalığın daniskası...

Üstelik o çocuklar para ödemiş basketbol oynamak için. Bu durumda suçlu çocuklar mı oluyor, yoksa o sahada basketbol oynamalarına olanak sağlayan Podyum Park yönetimi mi?

Polis ve bekçi arkadaşlar çocuklara ceza kesmek yerine Podyum Park'ı uyarmaları, pandemi ortamında spor alanlarının kapalı olmaları gerektiğini söylemeleri gerekmiyor mu?

(Yoo gerekmiyor çünkü AVM'ler açıldı)

O spor tesisi açıksa ve gençler gelip spor yapsınlar diye ücret alınıyorsa ve ortada suç varsa (ki bence suç-muç yok) suçlu kim?  

Gençler mi, yoksa Podyum Park yönetimi mi?

Çünkü basketbol oynayan sadece bizim gençler de değil, diğer potada başka bir grup genç daha varmış ama polisi görünce onlar tüymüş.

(Belli ki benzer bir durum daha önce de yaşanmış)

Üstelik Podyum Park'ta sadece basketbol sahaları yok, tenis kortları da var. O sırada kortlarda tenis oynayan var mıydı bilmiyorum ama memur arkadaşlar sanki planlı, programlı ve bilinçli olarak direkt çocukların yanına gelip müdahale etmiş.

Neden?

Çünkü Nilüfer ilçesi maddi yönden varlıklı insanların yaşadığı bir bölge ve zannımca polis arkadaşlar gençlerin de zengin ailelerin birer ferdi olduğunu düşünüp "cezayı yapıştırmış"!

Bilmezler ki, çocuklar aslında Osmangazi ilçesinde oturuyor, babaları da emekli aylığıyla hayatını idame ettirmeye çalışan bir gazeteci.

Bir başka ilginç olay ise, üstte de vurguladığım gibi, çocuklar genelde Merinos Parkı'nın içinde yer alan ve akşam saatlerinde de "beleşe" basketbol oynanabilecek potalarda spor yapıyor olmaları...

İşin bir başka ilginci tarafı da bu basketbol sahası, Merinos Polis Karakolu'nun tam da arkasında... 

Polislerin dibinde defalarca "maskesiz" basketbol oynamalarına rağmen, bir kez olsun polislerin müdahalesiyle karşılaşmamışlar.

Hal böyle olunca ister istemez sorguluyorum ben de...

Nilüfer ilçesinin polisleri Podyum Parkı hedef alarak, planlı ve bilinçli olarak, "maskesiz avı"na mı çıktılar yoksa...

YAZININ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.