SON DAKİKA
Hava Durumu

Nankördolu coğrafyası!

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2012 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 08:04

Merak edenler, bulundukları yerden başlarını uzatıp, ilk aynanın karşısına geçsinler ve nerede olduklarını, kim olduklarını kendilerine sorsunlar.

Ola ki yine anlamayan olabilir diye ne demek istediğini daha açık yazmak istiyorum.

Nankördolu=Anadolu

Bu benzetmemden gocunup da, gücüne gidenler olabilir.

Ne kadar nankör olduğumuza dair size yığınla örnek verebilirim.

Ama en somut olanına değinecem özetle...

TFF, Danimarka ile oynanan özel maç öncesi Türk futboluna Milli Takım düzeyinde hizmet etmiş isimleri 500. maç anısına birer plaketle onurlandırdı.

Hakan Şükür'den, Rüştü Reçber'e, Fatih Terim'den, Sepp Piontek'e kadar, hemen herkes oradaydı.

Bir isim hariç.

(Belki bizim de nankörlük edip unuttuğumuz ve çağrılmayan başkaları da vardır mutlaka)

Bir tek o gelmemiş.

Çağrılmadığından değil, tepki olarak gelmemiş!

Gelmeyen ve daveti kibarca ret edip, kendisine yapılan haksızlığa "haklı" tepki koyan isim, ŞENOL GÜNEŞ'ten söz ediyorum...

Şenol Güneş başında olduğu Milli Takım bilindiği gibi 2002'de Japonya ve Kore'nin düzenlediği Dünya Kupası'nda dünya üçüncüsü olma başarısını göstererek, ulusal takımlar düzeyinde elde edilen en büyük başarıya ulaşmıştı.

Haluk Ulusoy döneminde ise Şenol Güneş'e yapılan reva bile değildi. Yabancı teknik direktörlere milyonlarca dolarları sapır sapır döken TFF, kendi evladına para ödememek için yapmadığını bırakmamıştı.

Belli ki, Şenol hoca kendisine yapılanları unutmamış ve 500. maç öncesi verilecek plakete "istemem" diyebilme yürekliliğini göstermiş.

Şimdi diyelim ki buraya kadar her şey normal!

Benim esas şaşırdığım, dünya üçüncüsü kadronun futbolcularının tutumları ve plaket alan teknik direktörler.

Hadi TFF nankör, ya o kadrodaki futbolcular ve futbol adamları?? "Hocamız yoksa, biz de yokuz" "meslektaşımız neden yok?" diyebilecek bir babayiğit, adam gibi adam, yok mu bu ülkede? Nankördolu ülkemin bahtsız bedevileri!

O nedenle, dik duran Şenol Güneş'i kutluyor, nankördolu coğrafyamın havasından mıdır, suyundan mı, bilinmez, evlatlarına sahip çıkacağı günleri beyhude bir umutla bekliyorum.

Not: Bu arada, yazıyı tamamladıktan sonra yüce Twitter'a  baktım da(!) otu-boku TT eden Twitter ahalisi, nankördolu olduğunu bir kez daha kanıtlamış. Belki onlar Şenol Güneş'i anımsar da gündeme alır sanıyordum ama o umut da beyhudeymiş(!) Zira TT listesinde 4. sırada olan Zlatan İbrahimoviç kadar bile değeri yokmuş :( 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.