SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonlar reis görsün (!)

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2019 13:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2019 13:38

Yıllardır kendime hep şu soruyu yöneltirim; ülkemiz neden bu halde, suçlusu kim?

Öğretmenler kızmasın ama bence bu ülkenin bu halde olmasının bir numaralı sorumlusu öğretmenlerdir.

Özellikle de ilkokul öğretmenleri.

Çünkü bugünün yetişkinleri onların elinden geçti. Bugün onlar adam olamadıysalar, memlekete milleti değil de sadece kendilerini düşünen bencil fertler olduysalar, öğretmenler ve kendilerine dayatılan müfredatın dışına çıkamayan öğretmenlerdir.

Bugün parlamentoya, TBMM'ye gidin ve bir bakın, ülkenin başına oturan ya da oturttuğumuz bu insanların uzaydan gelmediğini anlayacaksınız. Bunlar başka bir ülkeden tepeden inme buraya düşmedi. Bizim insanımız bunlar, bizim okullarımızda yetişti, bizim mahallelerimizde top oynadı, apartmanlarımızın dışında ip atladı gecekondularımızdan geçti, bizim üniversitelerimizden mezun oldu. Camilerimizde namaz kıldı, Kur'an kurslarında, dershanelerinde eğitim gördü...

Peki ne oldu da bu insanalar siyasete girince ruhları, karakterleri şahsiyetleri bu hale geldi, ya da hep böyle miydiler?

Neden, Danimarka başbakanı Lars Lökke Rasmussen kirlenmiyor, ülkesine 4 yıl başbakan olarak hizmet ettikten sonra sırt çantasını alıp çekip gidebiliyor..

Bizimkiler koltuğa oturduktan sonra neden gitmesini bilmiyorlar? 

Koskoca Japon imparatoru Akihito'nun, ülkesini ziyaret eden Sn Cumhurbaşkanı Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan ve eşi Emine hanımı ağırladığı makam odasını gördünüz mü?

Peki ya bizimkinin makam odasını bir düşünün!

Japon imparatoru bu kadar aptal ya da çok fakir mi, mütevazi bir makam odasında konuklarını ağarlarken, bizimkiler şatafat ve lüks içinde israfı tavana vuruyorlar!

Merak ettim Japon imparatorunun eşinin 50 bin dolarlık çantası var mıymış?

Türkiye ve Japonya; bir düşünün bakalım, hangisi dünyaya kendi teknolojisini üretip satıyor, hangisi dünyanın üç büyük ekonomisinden birine sahip, biz mi, onlar mı?

Japon imparatorundan bile daha şatafatlı bir saraya sahip olan bizim Sn Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketin başka meselesi yokmuş gibi aylardır İstanbul'u muhalefet partilerine vermemek için her yolu denedi.

Bir sürü uydurma, inandırıcı olmayan rapor ve gerekçelerle, seçimi yeniletti ve bu sefer büyük bir farkla, yine kaybetti.

Bunu da hazmedemeyip seçilen başkanları rahat bırakmamak, rahat çalıştırmamak için yasalar çıkarmanın hesabını yapıyorlar.

Bakın, muhalefete geçen belediye başkanlarını rahat hizmet etmelerini engellemek için yapıyorlar bunu.

O zaman ben de şunu sorarım, 25 yıl önce siz İstanbul'a belediye başkan seçildikten sonra, Erdoğan'ın hizmet etmesini engelleyen oldu mu? Aynı engellemeler ona da yapıldı mı?

Bugün, seçilen başkanları neden rahat bırakmıyor Erdoğan? Onların hizmet edecek olması neden rahatsız ediyor?

Ve HDP...

Biliyorsunuz, son yerel seçimlerde kesin ve net bir tavır koyarak Millet İttifakı'nın adayı İmamoğlu'nu destekleyerek, önemli ölçüde seçimin kaderini belirledi.

Fakat HDP'nin twitter hesabından yapılan bir paylaşım ve açıklama HDP'nin maksadı konusunda milletin kafasını karıştırdı. Cumhuriyet kurulduktan sonra, şeriatla yönetilecek bir Kürt devleti kurma amacıyla isyan başlatan Şeyh Sait'in 94. ölüm yıldönümünü saygıyla andıklarını duyurdu.

Bi dakka, Şeyh Sait dediğiniz zat, laik Cumhuriyete karşı gerici isyan başlatan ve bu nedenle İstiklal Mahkemelerinde yargılanıp asılarak idam edilen bir hain değil miydi? Bunun Kürt olması bu haine sahip çıkmanızı gerektirir mi?

Bu ne iki yüzlülüktür, bu ne kaypak bir siyasettir; Apo'nun hain olduğu tescillenmiş bir gerçekken, onun mektubunu yok sayıp barış ve kardeşlikten söz eden Selahattin Demirtaş'ın izinden gitmişken Şeyh Said'i anmak HDP'nin çelişkisini göstermiyor mu?

Yıllardır Kürt dostlarıma sorarım; "Bir TC vatandaşı olarak bu ülkede Kürtlerle birlikte yaşamak benim için sorun teşkil etmiyor. Benim için ülkenin adının Türkiye ya da Kürdiye olup olmamasının da önemi yok. Bu ülke dağıyla, deniziyle, bayrağıyla, yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle hepimizin. Peki bizimle birlikte yaşamak sizin için sorun teşkil ediyor olabilir mi, bizimle birlikte bu ülkede yaşamak istiyor musunuz, istemiyor musunuz? İstiyorsanız, kader ortaklığımızı bilerek, ülke için çalışmaya çabalamaya devam edelim, yok hayır istemiyorsanız..."

Bu soruyu yönelttiğim sokaktaki sıradan Kürt kardeşlerimden hiçbirinin bu coğrafyayı terk etme, bölünme, ayırılma talebi ya da arzusu olmadığını gördüm.

Kürt halkının böyle bir talebi olmadığı halde; PKK güdümünden, etkisinden kurtulamayan HDP'nin maksadı ne, ne yapmak istiyor?

Sorarım size bu memleket bizim hepimizin değil mi?

Bu memleket sadece Türklerin ya da Kürtlerin değil, bu coğrafyada yaşayan tüm halkların...

Ne diyor Cahit Sıtkı Tarancı;

Memleket isterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim

Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikayet ölümden olsun. 

YAZININ GÖRÜNTÜLÜ VERSİYONUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.