SON DAKİKA
Hava Durumu

Ezile ezile 1 puan aldık, mutluyuz(!)

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2016 01:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2016 01:07

Tribünler boş, ekranlarının başında olanlar, raporuyla Bursaspor'u PFDK'ye sevk eden hakem Hüseyin Gökçek'e, sonra TFF'ye ve ardından da hakeme attığı bozuk para ile sahanın kapanmasına vesile olan, sözde Bursasporlu o sahtekara sonsuz saygılarını sunuyor, tribünde olmasalar bile, kâh 'Timsah Arena'nın dışından, kâh televizyon karşısında desteklerini esirgemiyordu...

Heyecan had safhadaydı...

Maç başladı ve o da ne; Fener akın akın geliyor, Bursaspor topyekün, "Çanakkale geçilmez"i oynuyor, diyemiyorum; çünkü ortada ne Çanakkale var, ne de Fener'in hızını kesebilecek geçilmez bir hamle!

Fener Fener gibi oynuyor ama Bursaspor Bursaspor gibi değil, tam tersi Amed ve Gençlerbirliği gibi oynamaya niyetli...

Bursa'dan Fener'e gidenler; Volkan Şen ve Fernandao sanki eski takımlarına karşı değil de karşılarında ezeli rakipleri Galatasaray varmışçasına hırslılar; hırsları gözlerini de karartmış olmalıydı ki, yakaladıkları çok uygun fırsatları ya çerçeveyi bulamadıkları için harcadılar ya da Harun Tekin'e takıldılar...

Evet; Harun!

Geçen sezonun Bursaspor'da en fazla forma giyen ismi, bu sezon önce Ertuğrul Sağlam'ın, ardından da Hamza Hamzaoğlu'nun altın makasıyla kesik yemiş, yeni transfer Mert Günok'a kaleyi kaptırmıştı.

Mert, önce Ertuğrul Sağlam'ın başını yedi, sonra da hatalarıyla Hamza hocanın ve taraftarın canına tak ettirdi.

Harun da yedekte kaldığı süre içerisinde boş durmamış, kendini iyi hazırlamış ki, emaneti geri aldığı iki maçta da kalenin esas sahibi olduğunu dosta düşmana kanıtladı.

Maç, Fenerbahçe takımı ile Bursasapor savunması arasında geçti, demek haksızlık olmaz; hatta bence, Kaleci Harun, Şamil ve Hosogai ile rakip forveti arasında oynandı demek mücadelenin nasıl geçtiğini, elde edilen tek puanın aslında bu üç ismin, neredeyse kusursuz futbollarıyla alındığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Maçtan sonra Hamza hoca "iyi mücadele ettik" diye özetlemiş maçı.

Hayır, tekrar ve defaatle belirtiyorum ki, iyi mücadele eden 3 kişi vardı: Şamil, Hosogai ve Harun...

Fenerbahçe, hiç olmadığı kadar rahat geldi Bursaspor ceza sahasına. Onlara baskı yapan ne bir forvet, ne de bir orta saha dizilimi vardı; savunmanın sol kanadı yol geçen hanı gibiydi; beceriksiz olan Fener forveti ve muhteşem oynayan kaleci Harun...

İkinci 45 dakika "Hamza hoca nasıl bir müdahalede bulunacak, acaba kötü futbolun farkında mı?" diye düşünürken, değişen hiçbir şeyin olmaması umutlarımızı da köreltti.

"Geçen yılın 3 kupa kazanmış bir takımın (Galatasaray) teknik direktörü kendi sahasında nasıl bu adar mahkum oynatır yeni takımını? Acaba rakibinin UEFA Kupası'nda oynadığı L. Moskova maçındaki performansından mı etkilendi?" diye için için içimizi kemirirken, Hamza hoca 1 puana yatmak için Necid'i kenara alırken, Fenerbahçe maçı kazanma hamlesini Van Persie'yi sahaya sürerek yapıyordu.

Evet; haddini bilmek iyi bir şeydir. Ama bu takım Medipol Başakşehir gibi bir rakibe karşı gerçek performansını gösterirken, Amed Sportif ve Gençlerbirliği gibi rakiplere karşı da tuhaf yenilgiler aldı...

Evet; Bursaspor Süper Lig'in son 6 sezonunda sahasında Fenerbahçe'yi hiç yenemedi.

Son lig galibiyetini Fenerbahçe karşısında şampiyonluk yaşadığımız 2009-2010 sezonu 22. Haftasında İstanbul'da 3-2'lik skorla almıştı.

Lig tarihi boyunca 94 kez karşılaşırken Fenerbahçe 48, Bursaspor 13 kez kazanmış olabilir, ama bu kadar da kötü oynanmazki arkadaş.

Evet; bir puan güzel hatta bu berbat futbola lüks bile...

Bursaspor iyi oynayıp da yenildiği ve puan kaybettiği maçları da var ama bir Bursasaporlu olarak beni üzen, korkak ve kişiliksiz futboldur.

Tek tesellim; Harun Tekin'in yeniden kaleyi devir alması.

Eğer bir sakatlık olmazsa ve eğer Hamza hoca özgüvenini kıracak bir şey yapmazsa, Harun'u bir daha kaleden kimse koparamaz!

@inSanatDernegi

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.