SON DAKİKA
Hava Durumu

Ey Bursa Hakimiyet! Bu kaçıncı değişim?

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2012 04:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2012 04:28

Radyo S ve As Tv de öyle...

Medya anlamında öncülük etmiştir bir çok şeye bu kentte.

Bursa medyasının en önemli eleman yetiştirme merkezidir ayrıca...

Bugün Bursa'da kalem oynatan, mikrofon tutan, ahkam kesen birçok isim Bursa Hakimiyet ekolünden çıkmadır.

Mesela Olay kendi yetiştirdiği elemanlarına sahip çıkmaz, pek fırsat tanımazken, Sönmez Medya transfer ettiği birçok isme büyük fırsatlar tanımıştır.

Ancak Bursa Hakimiyet ya da günümüz tanımıyla Sönmez Medya, Olay Medya'nın vizyonunu yakalayamadığı gibi Bursalılar'ın gönlünü de bir türlü kazanmayı başaramadı.

Sönmez Medya'da bir vizyon sorunu olduğu aşikar.

Şimdi, bu vizyonu yeniden yaratmak için yine değişim sürecine girdiğini görüyoruz Sönmez Holding'in...

Oysa, daha önce de buna benzer BÜYÜK(!) değişimlere yönelmiş, 2 binli yılların başında logosunu ve adını Bursa2000 olarak değiştirmiş, ardından da tutmayan bu değişimden sonra tekrar eski adına, Bursa Hakimiyet'e dönmüş, tekrar tekrar mutasyona uğrayıp farklı değişimlere gitmişti.

Sonuç hiç değişmedi.

Kurulduğu günden bu yana çizgisini hiç değiştirmeyen ve hep aynı konseptte devam eden Olay Gazetesi'nin ne tirajda ne de vizyonda yanına bile yaklaşamadı.

Anlaşılan bugün Sönmez Medya, Olay Medya ile ciddi bir yarışa hazırlanıyor. Yeniden "BÜYÜK DEĞİŞİM" iddiasıyla hem okurun, hem de izleyici ve dinleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Fakat interneti yine pas geçtikleri anlaşılıyor.

Potansiyelindeki tüm gerçek gazetecilerini eriten Sönmez Medya, Olay TV'dan gönderilen Burak Özgün'e emanet etti her şeyini.

Burak, yetenekli bir arkadaştır. Gücünü sağlam duvarlardan alır. Hele günümüz jargonunda bulunmaz hint kumaşıdır ama gazetecilik kökeninden gelmemesi, büyük dezavantajıdır.

Burak Özgün yönetiminde yeni bir kadro ve yeni bir anlayış iddiasıyla, Sönmez Holding'in Bursa Hakimiyet Gazetesi temelleri üzerine kurulu Sönmez Medya'yı, Çağlar Holding'in Olay Gazetesi temelleri üzerinde kurulu Bursa'nın en güçlü ve en popüler medyası Olay'a kafa tutmaya çalışacak.

Ve galiba Bursa Hakimiyet değişimi İstanbullaşma olarak algılamış. Gazetenin üst manşetine çıkardıkları isimleri görünce Bursa adına daha da üzüldüm. Adı Bursa olan bir yerel gazetenin, okuru tavlamak adına İstanbul medyasının kalemşörlerini vitrine koyması ne acı!

Yazık Bursalı meslektaşlarımıza...

Bir süredir suskun ve durgun olan Bursa medyasına bu gelişmelerin bir hareket getireceğini ummak istiyorum!

Sorun olan, mesleğin tozunu yutmuş gazetecilerin bu kentte hala sahipsiz olduğu ve gazeteciliğin kimsenin umurunda olmamasıdır.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Olay Medya'dan çıkarılan bazı isimler için ortalığı velveleye vermişti. Ancak Sönmez Medya'dan yollanan gazeteciler için nedense "gık" demedi!

Ulusal medya için de tehlike olan içi boş ve kalitesiz yayıncılık tehlikesi, bir virüs gibi yayılıyorsa durup düşünmekte fayda var! 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.