SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'ın tribünleri etkileme yeteneği

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2017 11:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2017 11:09

Yaptığı birçok eylemi, aldığı kararların çoğunluğu, sözlerinin ve söylemlerinin halkta karşılığı olduğu su götürmez bir gerçek.

Ne derse desin, ne yaparsa yapsın, bu toplumun neredeyse yarısı sorup sorgulamadan, yadırgamadan benimseyip onaylıyor. Sn Erdoğan da bundan cesaret aldı, hem de ziyadesiyle beslenmesini bildi.

Bu halkı, daha doğrusu seçmenini çok iyi tanıyor ve onlara nasıl hitap edeceğini, onları nasıl etkileyeceğini çok iyi biliyor. E haklı tabi, 15 yıldır onu omuzlarında taşıyan, önce başbakan, sonra da cumhurbaşkanı yapan aynı kitleydi nihayet. Erdoğan onları tanımayacak da Kılıçdaroğlu mu tanıyacak(!)

Zaten tüm sonuçlar ortada...

Erdoğan kendi taraftarlarının tribünlerine oynamayı müthiş beceriyor!

Mesela geçenlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geleneksel Muhtarlar Toplantısı'nda bir kaymakamı fırçalamıştı.

Düşünsenize, bir yanda ülkenin en kudretli lideri, Cumhuriyetin başı, ordunun başkumandanı, diğer yanda ise devletin atanmış bir memuru...

Cumhurun başı, o memuru muhatap alıp kürsüden azarlayabiliyor.

Hani, karşı karşıya gelmiş olsalar ve Sn Erdoğan yanlışını öğrenip hemen o anda azarlasa, eyvallah, anlarım...

Lakin konuyla alakası olmayan bir noktada böyle bir münasebete ihtiyaç duyuyorsa Sn Erdoğan, burada maksat tribünlere, "Bakın ben konuya, olaylara, duruma ne kadar hakimim, ne kadar güçlüyüm. Başkan olunca daha iyisini yaparım ve sizin her meselenizle şak diye ilgilenirim" mesajı vermektir.

Oysa, o kaymakamın yanlışının hesabını soracak kişi Sn Erdoğan değil, kaymakamın bağlı bulunduğu ilin en yüksek amiri olan validir, İçişleri Bakanlığı'dır.

Sn reisicumhur, başbakanı arar, o içişleri bakanın, içişleri bakanı valiliyi uyarır, vali bey de işini savsakladığı iddia edilen o kaymakamın kulağını çeker. Kaymakam azarlamak Cumhurbaşkanının işi olmamalı.

Sn Erdoğan'ın tribünlere oynadığı son şovu ise Şehircilik Şûrası'nda yaşandı. Beştepe'de sekiz yıl aradan sonra gerçekleşen şûrada Erdoğan, "Müteaahitler acımasız bir biçimde yolsuzluk yapıyorlar. Kazanmak istiyorum derken ihanet ediyorsun geç o işleri" diye konuştu.

Duyduğumda kulaklarıma inanamadım, "ohaa" dedim kendi kendime, "Bunları Sn Erdoğan mı söylüyor, bi yanlışlık olmasın" diye defalarca dinledim ama gerçekten de Erdoğan'ın ağzından çıkmıştı bu sözler.

Sonuna kadar haklı, söylediği her sözün altına bu ülkede imza atmayacak hiçbir aklı selim insan yoktur!

İyi de, Sn Erdoğan'ın "Yolsuzluk yapıyorlar, ihanet ediyorlar" diye tüm Türkiye'ye rezil ettiği bu müteaahitler son 15 yılda palazlanmadı mı? Bursa'daki TOKİ ucubelerini, İstanbul'un siluetini bozan çirkin yapılaşmanın sorumluları Ak Parti döneminde türemedi mi? Bizler eleştirirken, o müteaahitler iktidar partisi ile omuz omza, yanak yanağa durdu daima...

'Milletin AMK' diyen Mehmet Cengiz de o müteaahitlerden biri değil mi?

Üstelik bir önceki Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17 Aralık operasyonu sonrası, "... varolan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın onayıyla yapıldı. Başbakan'ın da istifa etmesi gerekir" diyerek dönemim başbakanını, yani Sn Erdoğan'ı suçlamamış mıydı?

Yani...

Yanisi şu: Sn Cumhurbaşkanı Şehircilik Şûrası'nda müteaahitleri suçlayıp, hedef göstererek, tribünlere, yani referandumda oy verecek seçmenlerine demek istiyor ki, "Valla billa benim hiç suçum yok. Bu çarpık şehirleşmenin, bu çirkin ve çürük binaların suçlusu aha bu müteaahitledir. Yarın deprem olduğunda çoluk çocuk göçük altında kalırsanız gidin onlara beddua edin. Benden günah gitti(!)"

Tribünler bunu yer mi?

E vallla bugüne kadar yediler hamdolsun...

Referanduma kadar Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın tribünlere şovu devam edecek gibi görünüyor.

Bakalım, sıradaki fırçalama seansından kim nasibini alacak ve bakalım tribünler daha ne kadar bu şova alkış tutacak!

@SuatOktySnck

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.