SON DAKİKA
Hava Durumu

Devleti sömürmenin kuralsızlığı...

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2018 22:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 22:20

İktidar partisi ve Erdoğan kazanmak için değil kaybetmemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır. Hatta ellerinden gelmeyeni bile yapmak için kolları sıvamışlar. Devletin hemen her kademesini, her zerresini arsızca kullanıyorlar.

Yok hayır, kullanmak kelimesi yetersiz kalıyor, köküne kadar "sömürüyorlar".

Seçimler için geriye sayım devam ederken, iktidarın göze batmayan arsızlıklarından birini yazmak istiyorum.

Başbakanlığa bağlı her kurum, Ak Parti iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmetine amade vaziyette. Bunlardan biri de Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü...

Birkaç saat önce Bursa Fomara Meydanı'ndan İnSanat Derneği'ne doğru yürürken Süluki Camii'nin önünde birinin, cami etrafındaki vatandaşlara iki broşür dağıttığını fark ettim. Önce bir partinin propaganda yaptığını düşündüm, yanına yaklaşıp da broşürlerden istediğimde bunun bir partinin değil Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün memurları olduğunu şaşkınlıkla fark ettim.

Bakın, bunlar partili değil devlet memuru, devletin tarafsız olması gerekiyor değil mi?

Neyse...

"İyi tarafından bakayım" dedim önce, "belki vatandaşı seçimlerle ilgili bilgilendirmek istiyor olabilirler" diye düşündüm. Broşürün biri kitapçık gibiydi, diğeri de üstü yapıştırmalı şekilde kapatılmış ve okumak isteyenin açabileceği şekilde hazırlanmış.

Bu arada Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Bursa Temsilciliği İnSanat Derneği'nin hemen arkasında, derneğe gelir gelmez açıp baktım ne var ne yok diye!

Okudukça gözlerime inanamadım. Sözde tarafsızmış gibi hazırlanmış ama dikkatli baktığınızda bunun Cumhurbaşkanlığı seçimi için algı yaratma amacı taşıdığını kolaylıkla anlayabiliyorsunuz.

Tek taraflı verilen rakamsal bilgiler, bugüne kadar gerçekleşememiş ama bundan sonra Sn Erdoğan'ın seçim vaatleri madde madde sıralanmış ve tam da ortada Cumhurbaşkanlığı seçimin oy pusulası. Mühür tutan bir el, mührü tam da Erdoğan'ın üzerine denk gelecek şekilde yerleştirilmiş. Bu da yetmezmiş gibi Meral Akşener ile Muharrem İnce'nin fotoğrafları kapatılmış.

Bu ayıp mı?

Ayıp...

Adaletsiz mi?

Adaletsiz...

Bu broşür sadece Marmara Bölgesi (Bursa) için değil belli ki, tüm bölgeler için hazırlanmış ve dağıtılmakta.

Türkiye Cumhuriyeti devlet bir partinin kendi çıkar ve menfaatleri için hiç bu kadar sömürülmedi...

Devletin bir genel müdürlüğüne bile bunu yaptıranların seçimleri kaybetmeleri halinde neler yapabileceklerini düşünmek bile istemiyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.