SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yeni bir YILDIZ parlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2016 12:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 12:15

Kulübün kurucusu da Bursaspor'un eski başkanlarından Remiz Cinoğlu. Evet evet, yanlış okumadınız; 1996-98 sezonlarında Bursaspor Kulübü'nde başkanlık yapmış olan tekstilci işadamı Remzi Cinoğlu, tamamen altyapıya yönelik, Bursa ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırma amacıyla "Bursa Yıldızı" adında bir futbol kulübü kurdu.

Cavit Çağlar başkanlığındaki yönetim kurullarında 8 yıl yöneticilik yapan Cinoğlu, Hüseyin Silahçı'dan 1996'da devraldığı kongrede seçildikten sonra yaptığı konuşmada "Adımız Bursaspor, soyadımız yeşil beyaz" diyerek, Bursaspor'un Lig şampiyonluğu hedefini yüksek sesle dile getiren ilk başkan oldu.

Her ne kadar şampiyonluk rüyasını gerçek anlamda yaşayabilmek için Bursa kenti 14 yıl beklemek zorunda kalsa da, Remzi Cinoğlu'nın ortaya koyduğu şampiyonluk hedefi 2010'da gerçekleşecekti.

İki sezonluk başkanlığı döneminde, Nejat Biyediç'in sıfır maliyetle Bursa'ya kazandırdığı Boşnak Elvir Baliç'i o dönemin en astronomik rakamıyla Fenerbahçe'ye satarak, kulübe hatırı sayılır bir gelir kazandırmıştı.

Uzun süre spor yöneticiliğinden ve kamuoyundan uzak kalan Remzi Cinoğlu'nun altyapılara yönelik bu girişimi, Bursa futbol camiasında da heyecanla karşılandı.

Başkanlığı döneminde futbolcusu olan Mustafa Gönden'in futbol akademisi ile de işbirliği yapan Bursa Yıldızı Futbol Kulübü'nün minik kramponları katıldıkları ilk turnuvada final oynamayı başardı.

Şubat ayında kurdukları mavi gri beyaz renkli kulübün deneyimli futbol adamı Sait Ulvi Özdemir'in antrenörlüğünde çalışmalarını sürdürdüğün söyleyen Cinoğlu, "Ben futbolu çok seviyorum. Rekabetçi, yarışmacı sporcu yetiştireblmek içini çocukalrımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız gerektiğine inanıyorum. Amacımız Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak. Bursa bu anlamda bünyesinden yeni yıldızlar kazandırabilecek potansiyele sahip. Bursa Yıldızı da bu misyonu üstlenmiş durumda" dedi.

Bursa Yıldızı'nın Facebook sayfası da ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Bursa futboluna renk katan Bursa Yıldızı'nda olup biteni merak eden futbol camiasının ilgisinin memnuniyet verici olduğunu da ifade eden deneyimli spor adamı Remzi Cinoğlu, "Bu çocukları takip etmeye devam edin. Bursa Yıldız'ı yıldız kaynıyor" diyor.

@SuatOktySnck

@SuatOktySnck
@SuatOktySnck
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.