SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey: Hakkımı helal etmiyorum!

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2019 16:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2019 16:42

Mustafa Bozbey Nilüfer Belediye Başkanlığı görevine resmen veda ettikten sonra yıllardır yardımcılığını yapan Turgay Erdem'e manevi olarak da koltuğunu devretti.

Görev devir töreninden önce ise Bozbey ile son röportajı Youtube kanalımız "Sen Ne Dersin?" için biz yaptık.

Nilvak'taki ofisinde gerçekleştirdiğimiz röportajda adeta içini döken Bozbey ilginç açıklamalar yaptı.

Öncelikle şunu belirtmek isterim, Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir başkanlığını kıl payı kaçırmanın üzüntüsünü yaşıyor olmasına rağmen oldukça da müsterih göründüğünü eklemem gerek. Üzüntüsünün de seçimi az farkla kaybetmesinden ziyade, hem kendisi hakkında seçim çalışmaları sırasında olumsuz kampanyalar yürütülmesi, hem de kendi partisinin il örgütü tarafından yalnız bırakılmasından kaynaklanıyordu.

Özellikle de CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un, Bursa seçimlerini bırakıp İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na destek vermeye gitmesinin şaşkınlığını atlatamadığı anlaşılıyordu.

"Peki bunda kasıt mı vardı yoksa ihmal ve beceriksizlik mi?" diye sorduğumda, istemeyerek de olsa, "Sanırım Hüseyin bey Nilüfer Belediyesi'ne başkan adaylığını koymak istiyordu. Bu olmayınca..." diye duraklayınca ne demek istediğini de anladım...

Bursa'da 791 sandıkta CHP'nin görevli atayamadığını ve bunun (tahmini) 228 bin civarında oyun kontrolünü ortadan kaldırdığını ifade eden Mustafa Bozbey'i bir diğer üzüntüye boğan unsur da rakip aday Alinur Aktaş'ın yandaşları tarafından, özellikle sosyal medyada yürütülen hakaret dolu iftira ve karalama kampanyası olmuş.

"Çok kırgınım, bana o iftiraları atanlara hakkımı helal etmiyorum" diyen Bozbey, seçim öncesi rakibi Alinur Aktaş'ı ziyaret edip başarılar dilediğini ve bu görüşmede karşılıklı centilmenlik ve dostluk mesajları verildiğini ifade etti ve "Sonra ne oldu, neden bu söylemler unutulup davranış şekli değişti anlayamadım. Oysa benim ağzımdan şimdiye kadar tek bir kelime çirkin laf çıkmadı. Ne rakibim hakkında, ne de bir başkası için kötü bir şey demedim, saygısızlık etmedim" dedi.

Kendisi için, özellikle Nilvak üzerinden saldırıldığını da sözlerine ekleyen Mustafa Bozbey, "Nilvak'ın belediyenin değil kendilerine ait kişisel bir vakıf olduğunu anımsattı ve "Bu durumu defalarca açıklamamıza rağmen anlatamadık. Oysa bunu bize sormalarına da gerek yok. Her vakıf hakkında bilgi almak için devletin kurumlarına başvurulduğunda, her türlü bilgiyi almak zor değildir" diye konuştu.

Seçim sonuçlarına yönelik itiraz sürecinin devam ettiğini söyleyen Bozbey, itirazlar olmasına rağmen Aktaş'a mazbatasının takdim edilmesine anlam veremediğini ifade etti ve "İtirazlarımızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Yüksek Seçim Kurulu'ndan da sonuç alamazsak, zaten ondan öteye itiraz için başka mercii kalmıyor" dedi.

"Rakip adaydan, size karşı yürütülen karalama ve iftira kampanyası için biz özür geldi mi?" şeklinde soruma ise olumsuz karşılık veren Mustafa Bozbey, "Öyle basit bir özür de istemem. Kamuoyuna karşı çıkıp özür dileyecek. Eğer bunu yaparsa gelip elini sıkar ve tebrik ederim. Onun dışında hakkımı helal etmem" diye konuştu.

Bozbey, her zaman olduğu gibi yanlışları söylemeye devam edeceklerini belirterek, hizmet etmek için ille de siyasetin içinde olmak gerekmediğini anımsattı. Bundan sonra da Bursa için elinden geleni yapacağını ifade etti, yapılacak her yararlı ve iyi projeye destek verip alkışlayacağını sözlerine ekleyerek, bir çok Bursalı'dan teveccüh gördüğünü, daha önce başka partiye oy verdiklerini söyleyen bir çok vatandaşın kendisine oy verdiğini açıkladı ve oy veren ve vermek isteyip de veremeyen tüm Bursalılara teşekkür etti, "Bu seçimin kazananı benim. Bunu biliyor ve inanıyorum" dedi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.