SON DAKİKA
Hava Durumu

Biri tiyatro mu dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2017 10:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2017 10:06

Ama önce tiyatro nedir ona bakalım: Tiyatro, insanı insana insanla insanca anlatma sanatıdır.

Peki, 15 Temmuz darbe girişimi gerçekten bir tiyatro mu, yoksa Kemal Kılıçdaroğlu'nun ısrarla nitelendirdiği gibi kontrollü bir darbe girişimi mi?

15 Temmuz'dan sonra kafalarda oluşan soru işaretleri nedeniyle bir kesim tarafından ortaya atıldığı gibi bu bir tiyatro mu değil mi bilmem ama duruma açıklık getirmek adına aklıma takılan soruları tekrar yöneltmek istiyorum.

Sadece soruyorum, yanıtını bilen varsa lütfen ya yorum yazsın ya da e-posta göndersin; çünkü herkes gibi ben de çok merak ediyorum...

1 - Darbe girişimi neden o saatte yapıldı, neden sadece tek köprü ve tek geçişi tutuldu?

2 - Neden Meclis bombalandı?

3 - TBMM'nin çatısından bombalanırken Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın neden sadece bahçe duvarına bomba atıldı?

4 - Sn Erdoğan'ın darbe yapılacağını eniştesinden öğrenmiş olma ihtimali size de garip gelmiyor mu?

5 - Marmaris'te kalan Erdoğan'a suikast yapılacağı önceden bilinmiyorsa neden aynı anda 4 uçak hazırda bekletildi?

6 - Darbenin ardından doğal olarak OHAL ilan edildi, peki hangi gerekçe ile OHAL sürekli şekilde uzatıldı?

7- OHAL'in verdiği yetkilere dayanarak birçok insan ya FETÖ üyeliğinden ya da uydurulan farklı gerekçelerle işinden oldu, kimi de hapse atıldı, yargı hükmü olmadığı halde neden hala hapisteler?

8 - FETÖ ile alakaları olmayan ve ömürleri FETÖ ile mücadele etmekle geçen gazeteci ve yazarların FETÖ'cü diye tutuklanmaları size de garip gelmiyor mu?

9 - Fetullah Gülen ile yan yana boy boy fotoğrafları olan, Gülen'i arsızca ve abartılı şekilde övdükleri videolarla kanıtlanan ama AK Parti'ye yakın durdukları için onlara kimse dokunamazken, sadece Bank Asya'ya hesap açıp, FETÖ'nün desteklediği sendikalara üye olduğu için birçok kişinin hayatı karartılmış olması hangi vicdana sığar?

10 - FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için verilen soru önergeleri AK Parti tarafından neden engellendi ve bunu engellemek AK Parti içindeki FETÖ'cüleri korumak anlamına gelmez mi?

11 - Artık sadece Cumhurbaşkanı değil, AK Parti Genel Başkanı ve TC tarihinin en güçlü siyasetçisi haline gelen Recep Tayyip Erdoğan, partisi içindeki FETÖ'cülerin araştırılmasının engelleniyor olmasına neden çözüm bulamaz? Erdoğan'ın bu tavrı garip değil mi?

12 - Elde olan tüm verilere bakınca MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın darbe girişimini engellemekte bilerek ya da bilmeyerek başarısız oldukları ortadayken bu iki isim, bir yıl geçmesine rağmen nasıl hala görevde kalabiliyor?

13 - 365 gün sonunda tüm olanlara bakınca Sn Recep Tayyip Erdoğan gerçekten de darbe olacağını bildiği izlenimi ortaya çıkmıyor mu? Eğer biliyor idiyse durumdan yararlanmak için engellemediyse bu da suç değil mi?

14 - Yaklaşık 15 saat süren ve 248 vatandaşımızın şehit edildiği, 2196 vatandaşımızın ise yaralandığı darbe girişiminden sonra ortaya çıkan tablo gerçekten de bir destan mı, yoksa, yoksa...

15 Temmuz'dan sonra ortaya atılan "bu bir tiyatro" iddiaları için, "bunun tiyatro olduğunu anlamak için aradan bir ya da iki yıl geçmesi lazım. Bu süreç içerisinde, Sn Erdoğan öfke dilini bir kenara bırakıp, toplumu bölmekten vazgeçer, herkesin cumhurbaşkanı olur, hepimizi kucaklar, sadece FETÖ örgütünü çökertmeye yönelik çaba içerisinde olursa, evet bu bir gerçek darbedir" diye ifade etmiştim.

Aradan bir yıl geçti ve Sn Erdoğan ne yazık ki, öfke ve nefret dilinden vazgeçmedi, aksine daha da acımasız oldu. Toplumu ayrıştırmaya, kendi tabanını bir arada tutmak adına kendisini eleştirenleri ötekileştirmeye, sadece bir kesimin başkanı olmaya devam etti!

Şimdi son ve 15. soruyu yöneltiyorum: 15 Temmuz darbe girişimi tiyatro mu değil mi? Tiyatro ise bu oyunun yönetmeni kim, yazarı kim?

Yok eğer tiyatro değilse, Recep Tayyip Erdoğan neden hepimizin değil de sadece bir kesimin cumhurbaşkanı gibi davranıyor?

Başka sorum yok, söz savunmanın...

Destanınız hayırlı olsun(!)

@SuatOktySnck

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.