SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir yanda 'Osman Aga', diğer yanda Anjelika

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2017 11:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2017 11:11

Son yıllarda, her düğünün mutlak repertuar şarkısıdır, çalınmazsa, söylenmese eksik kalır sanki...

Osman Aga gerçekten yaşadı mı bilmem ama, Anjelika var, hala yaşıyor ve yaptığı bestelerle doğduğu topraklardan, Kazakistan'dan binlerce kilometre uzakta, vatan bellediği Türkiye'de sanatını icra ediyor, hem besteleriyle hem de güzelliği ile gönüllerde taht kuruyor Anjelika, yani Anjelika Akbar...

Dün akşam, bu yıl 56. kez organize edilen Bursa'nın en köklü sanat organizasyonu olan Uluslararası Bursa Festivali'nin ilk gününde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte açılış konseri verdi değerli sanatçı. Kültür Park Açıkahava Tiyatrosu'nda hatırı sayılı bir sanatsever Akbar'ı ve senfoniyi dinlemeye gelmişti.

Ben de uzun yıllar sonra Açıkhava Tiyatrosu'nda bir konseri, hem de Anjelika Akbar'ı dinleme ve izleme fırsatı bulduğum için sevinçliydim.

Ne konserler, ne oyunlar, ne şovlar izlemişliğim vardır emektar tesiste, ki Bursa için önemli bir mekandır Açıkhava Tiyatrosu...

Evet, İtalyan Şef Alessandro Cedrone'nun coşturduğu orkestra Anjelika Akbar ile birlikte unutulmaz bir akşam yaşattı.

Unutulmaz olması sadece konserin güzelliği kadar, Kültürpark'ın getirildiği durumla da ilgili biraz.

Emektar Açıkhava Tiyatrosu'nun yaklaşık 100 metre ötesinde bulunan lokallerde düğün yapılıyor olması ve o düğünün tüm patırtısının konseri sabote etmesinin yarattığı absürtlüğü anlatmak için doğru kelimeleri yan yana getirmeye zorlanıyorum.

Absürtlük dediğime bakmayın aslında tam bir rezillik.

Dünyaca tanınmış bir sanatçı konser veriyor, bir sürü insan bu konseri dinlemeye gelmiş, fakat hemen arkadaki bir düğünde 'Osman Aga' çalıyor.

"Hayd breee Osman Agaaaaaa, aman ammaaan Osman Agaaaa...."

Yeni Türkiye'nin abukluklarından biri değil diyemem çünkü memlekette o kadar abuk ve subuk olaylar yaşıyoruz ki, bu sadece biri.

Festivalin açılış konseri olduğu için tüm sponsorlar da orada, Erbaklar, Durmazlar, BTSO vs vs... Organizasyonun ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin muhtemelen çok önemli işi çıkmış olmalı ki, yine yoktu ortada... Bu tür etkinliklere koşturduğu yardımcılarından Abdülkadir Karlık temsil etti Recep beyi... Peki ya Sayın Valimiz Bursa Sultanı(!) 1. İzzettin Küçük bey hazretleri neredeler acep?

Açıkhava Tiyatrosu'nun dibine açılmış bir lokal, para kazanması için verilen düğün organizasyonları ve Osman Aga ile Anjelika Akbar...

Dün Anjelika Akbar vardı sahnede, bu akşam (29 Haziran) İtalya'nın yetiştirdiği önemli bir gitar virtüözlerinden Gianni Guarracino, ertesi gün (30 Haziran) Bursa'mızın yetiştirdiği Fettah Can, Ardından Frida opereti, dünyaca ünlü müzisyenimiz Mehmet Ali Sanlıkol, Ata Demirer, Şebnem Ferah vs vs...

Anjelika Akbar sakindi, sorun çıkarmadı, ben olsam o şartlarda konseri bırakır giderdim. Yarın diğer sanatçılardan biri kalkıp da "Açıkhava Tiyatrosu'nu neden düğün salonunun dibine kurdunuz, ben bu şartlarda konser monser veremem" derse ne yapacaksınız?

BURFAŞ 3-5 kuruş fazla kazanacak diye, Bursa'yı taşra şehrine dünüştürme çabanıza tüm iyi niyetime rağmen anlam veremediğimi anımsatıyor, beceriksizliğinizi esefle kınıyorum!

Kimi mi?

Bu kentin değerlerinin farkında olmayan, sanattan anlamayan her kim bizi yönetiyor ya da yönetemiyorsa...!

@SuatOktySnck

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.