SON DAKİKA
Hava Durumu

Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin önemine dair...

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2012 09:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2012 09:56

Bilim ve Teknoloji Merkezi açıldı Bursa'da...

Geç mi kalınmış!

Evet geç kalınmış...

Hele ABD'nin Mars'a kadar vardığı, adamın birinin uzaydan atladığı gerçeğini göz önünde bulundurursak, "uyanın da balığa çıkalım", dememek işten değil!

Yine de susalım ve "hiçbir şey için geç sayılmaz!" mantığıyla hareket edip, eloğlunun 60'lı yıllarda yaptığını bugün sunma fırsatını yakalayanlara teşekkür edelim.

Açılış töreninde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'in konuşması dikkat çekiciydi..

Bakan Ergün, günümüzde topa düzgün vurmasını bilene milyon dolar verildiğini anımsatarak, "Bilim ve teknolojide, matematikte, fizikte olimpiyat şampiyonu olmuş çocuklar var. Bunlardan haberimiz olduğu gün, biz bir şey oluruz. Bu çocuklara da büyük teşvikler, destekler verdiğimiz gün bir yere geliriz" dedi...

Dedi, demesine de farkında olmadan kendisini de auta attı!

Çünkü söz ettiği çocukları gündeme getirecek, onları mükâfatlandıracak olan da kendileri değil mi?

Çünkü yürütmede onların yönetimi ve gücü mevcut!

Topçuya, popçuya milyon dolarlar, olimpiyat şampiyonlarına kilolarla altın verilirken, zeki çocuklara üvey evlat muamelesi yapıldığını bildiği halde buna müdahale etmiyorsa, kabahat kimin dersiniz?

Kontrol de güç de sizde değil mi sayın Bakanım?

Amma ve lakin, yine de Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin açılması Bursa için çok önemli.

Bu işe öncülük eden, Başta BŞ Belediyesi, Kültür AŞ Genel Müdürü Rıfat Bakan olmak üzere her kimin emeği geçtiyse kutlamak gerek

Eloğlu ile teknolojik uçurumumuz çok derin.

Çok çalışmak, çok üretmek gerek. Özellikle teknoloji üretemeyen bir toplum olduğumuzu da düşündüğümüzde bu tür merkezlerin sadece Belediye değil akademik düzeyde de desteklenmesinin, mutlaka ve mutlaka Bursa'daki üniversitelerin de devreye girmesi gerektiğinin önemini anımsatmaya bilmem gerek var mı?

Bursa BŞ Belediyesi, Kültür AŞ girişimiyle, Zorlu Holding'in de katkılarıyla Bursa'nın bir açığını daha kapatmaya çalıştığını görüyorum. Hele ki, Köy Enstitülerini kapatan, ilk yerli otomobilimiz Devrim'i çöpe atan, uçak fabrikasını traktör fabrikasına çevirmiş Demokrat Parti'nin devamı olduğunu iddia eden AKP'nin 2012'nin son çeyreğinde de olsa bilime ve teknolojiye pencere aralaması önemli bir girişim!

Geç olsun ama güç olmasın.

Geç olsun temiz olsun, sözlerini de anımsatarak Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin genç beyinlere yeni ufuklar açmasını temenni edelim!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.