SON DAKİKA
Hava Durumu

Anlaşıldı, devlerin fıtratı bu!

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2014 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2014 09:28

Maçın başında aslında kontrollü ve kendinden emin bir takım havasındaydı Millilerimiz.

Ancak daha ilk çeyrek biterken ortada bir gariplik olduğu anlaşıldı. Zira maçın skorunu sürükleyen, takımı ayakta tutan tek adam Sinan Güler'di.

Bir önceki Dominik Cumhuriyeti maçını pek rahat kazanan ve ekran başında maçı izleyen bizlere de göbeğimizi kaşıya kaşıya galibiyetin keyfini çıkarmamızı sağlayan takım "nihayet özgüvenini kazandı" dedirtmiş, kazanarak Avustralya'ya rakip olurken, kaybetmemiz halinde olası rakibimiz Litvanya karşısına çıkmaktan da kurtarmıştı bizi.

Litvanya bir basketbol ekolü ve Türk basketboluna fena halde ters gelen oyun anlayışları var. Açıkçası benim gibi birçok kişi Avustralya ile çeyrek finalde eşleşmekten çok memnundu.

Benim aklım hala ABD maçında ilk 3 periyot oynanan inanılmaz basketboldaydı. ABD gibi bir takıma karşı 3 periyot direnen bir takımın potansiyeli de üst düzeyde olmalıydı değil mi?

İşte beni ve benim gibileri ve hatta Milli basketbolcuları gaflete düşüren de bence o 3 periyot oldu.

Gönlümüzün 12 Dev Adamı belli ki rakip seçiyor. Yoksa biraz dişini sıksa ABD'yi bile devirebilecek bir potansiyel nasıl olur da dengi olmayan takımlara karşı bu kadar zorlanır, anlamak mümkün değil.

Avustralya maçını rahat kazanacağını düşünüyordum.

Çok fena yanıldım.

Çünkü geç de olsa anladık ki bu takımın fıtratında zorlanarak kazanmak var. Zorla ve uzatmalarda kazandığımız grup maçlarının birini daha yaşattı bize Milli Takım, yine basit ve tuhaf hatalar, yanlış top kullanma tercihlerine rağmen, maçı son saniyelerde çevirip 65-64 kazanmayı başardık.

Maç esnasında Twitter hesabımdan, "aha buraya yazıyorum, 49-57 oldu. bu takım buradan maçı çeviremez. Senin NBA patentli pivotun uyuyor ve ribaunt kısırıysa bugün bu maç gider!" diye yazdım, Bunu yazdıktan sonra önce Ender, sonra da özellikle Emir, maç boyunca saçmalıklarını unutturan bir performans ortaya koydu ve maçı kazandıran isim oldu.

Sırada Litvanya var. Yenersek yarı finalde ABD'ye rakip olacağız. Zira ABD Slovenleri havada karada yener.

Biz Litvanya'yı yenebilir miyiz?

Hem yeneriz, hem de farklı bir skorla yenilebiliriz...

Rakip çok güçlü olduğu için tam odaklanıp gerçek performansını da sergileyebilir, panik yapıp daha da çok saçmalayıp hüsranı da yaşayabilir.

Bu takımın sağı solu belli olmaz.

Ama bence çekirge 3 kez sıçradı, bi daha sıçrayacağını sanmıyorum.

Maçı son saniyelere taşısak bile Litvanya bize yarı finali bırakmaz.

twitter.com/inSanatDernegi

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.