SON DAKİKA
Hava Durumu

Allah şahidim olsun ki...

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2015 04:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 04:15

Evet inananlar için o her şeyi bilir, muktedirdir. Peki bu tanıklığı, yani şahitliği nasıl test edeceğiz?

Bunun için Allah'tan onay aldık mı? Bu şahitliğe (referans işine) o ne der?

Yani yaratıcımıza seslenip, "Ey güzel Allah'ım, ey âlemlerin rabbi, Suat kulun seni şahit gösterdi, ne dersin bu işe?" diye sorsanız, nasıl bir tepki almayı umarsınız?

Çok gerçek üstü değil mi?

Evet, Türkiye'nin son 13 yılında acayip şeyler oluyor. Gerçek üstü, korku dolu bir film izliyoruz sanki. Özellikle de 2015, sürrealizmde tavan yaptı desem abartı olmaz...

Hem gördüklerimiz ve duyduklarımızdan sonra abartı ne ki?

Osmanlı Sultanı kostümlü AKP milletvekili aday adayları mı ararsın, Allah'ı referans göstereni mi, adaylardan aday beğenin!

Fakat her şey, Cumhurbaşkanımız Sn. R.T. Erdoğan'ın sarayındaki muhafızların tarihteki Türk devletlerinin kostümleriyle Ak Saray'ın merdivenlerinde boy göstermesiyle başladı sanki.

Tam "imam cemaat" durumu yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gören AKP ümmetinin en yaratıcı vekil aday adayları, boy boy afişlerde kendilerini sancak beyi, sultan ve prens görmeye başladılar ki, sormayın gitsin...

Amma ve lakin son bombayı, Malatya'dan AKP milletvekili aday adayı olan Malatya Zer Tv sahibi Ebuzer Aydın patlattı ve vekilliğine referans olarak Allah CC'yi gösterdi.

Başta şaka sandım, belki de fake (sahte) hesaptır diye düşündüm ama Facebook sayfasına girdiğimde Sayın Aydın, bariz ve aleni şekilde Allah'ı kendine referans göstermiş.

Yani yaşadığı ve adaylığını açıkladığı ilin halkını ya da valisini değil, belediye başkanını değil, mensubu olduğu partinin başbakanı, içişleri veya dışişleri bakanını, başbakan yardımcısını, hele hele Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hiç değil, sadece Allah'ı referans göstermiş!

Belki de haklı, kalkıp, koskoca Cumhurbaşkanına "Ebuzer efendiyi nasıl bilirsiniz, aday adaylığına kefil misiniz?" diye soracak değiliz ya, hâşâ(!)

Ama yüce yaradan elimizin altında, her an, her istediğimiz zaman yanına varıp dilediğimizi sorabilir, Ebuzer kulu hakkında da her türlü istihbarat bilgisini bizzat ve şahsen kendisinden temin edebiliriz(!) değil mi?

Şaka değil, gerçek.

Ebuzer beyin twitter hesabına da baktım, bu durumdan pek bir memnun, aklınca inanılmaz bir reklam yaptığını sanıyor!

Bakın şunu anlarım; evde, mescitte veya camide ya da hacda, ellerinizi kaldırıp içinizden "Allah'ım niyet ettim vekil olmaya, vekilliğimde önümü aç, milletime hizmet etmeyi nasip et, beni muktedir kıl" diye dua edebilirsiniz. Ve bu sizinle Allah arasında kalır ki, iyi bir kulsanız, inandığınız yaratıcı da sizin bu duanızı ya kabul eder, ya da duymazdan gelir!

Peki bu Allah'ı referans gösterme cür'eti nedir?

Hem ona "âlemlerin rabbi" diye secde edeceksin, hem de siyasi idealine malzeme!

Tarih boyunca Allah'ın adı değişik durumlarda çıkar ve menfaatleri için insanlar tarafından kullanıldı. Bu ilk değil. Ancak, hiç bir dönemde Allah'ın adı, sığ siyasetçilerin emellerine bu denli, "arsızca" alet edilmemişti...

Bu millet Kur'an'la makara yapanlara ses etmedi, şimdi de Allah'ın adını bariz şekilde siyasi emellerine alet ediyorlar, bakalım bu sefer birilerinin kafasına dank edecek mi?

Kafasına dank etmeyenlere, üstad Mehmet Akif'in şu sözlerini hediye ediyorum, kabul buyursunlar:

"Aldanma insanın samimiyetine, Menfaati uğruna gelir vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer, Allah'a bile etmezdi secde!"

twitter.com/inSanatDernegi

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.