SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Aktaş ve Bursalılar...

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2017 14:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 14:11

İnegöl'den Bursa'ya atanarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan çiçeği burnunda Başkan Sn Alinur Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursalı hemşehrileriyle buluştuğu sırada ben de oradaydım.

Görevden alınmasına "gık" bile diyemeyen, Bursalılar'ın oy vererek seçtiği Sn Recep Altepe'den sonra Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla atanan Aktaş'ın, Altepe'den ne farkı olduğunu merak ediyordum.

Neyse Recep Bey günahıyla sevabıyla görevden el çektirildi ve yerine İnegöl'den Alinur Aktaş geldi. Kamuoyuna yansıyan bilgilere bakınca Aktaş'ın pozitif bir izlenim uyandırdığını söyleyebilirim. Suya ve ulaşıma yapacağı indirim, metroda abartısız şekilde seyahat edip vatandaşlarla sohbet etmesi, asıl adı Yalova Yolu olan ama nedense İstanbul Caddesi diye ismi değişen güzergahta süren T2 tramvay hattı çalışmaları nedeniyle yaşanan sıkıntıları bizzat esnaftan dinlemek için harekete geçmesi ve vatandaşlarla buluşma öncesi, kurum ve kuruluşlardan, çelenk ve çiçek gönderilmesi yerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü hesabına fidan dikilmesi için bağış yapılmasını istemesi, Aktaş hakkındaki olumlu düşüncelerimi pekiştirmişti.

Merinos AKKM'deki "vatandaşlarla buluşma" etkinliğinin ise aslında bir sohbet ve tanışma havasında geçeceğini aptalca bir düşünce ile ummuştum.

İnSanat Derneği'nden Merinos'a doğru yürürken olası bir durumda Sn Başkana yöneltebileceğim soruları kafamda sıralıyordum. Fakat AKKM'ye geldiğimde gördüğüm kalabalık ve insan profili nasıl bir ülkede ve şehirde yaşadığım gerçeğini gösterdi bana.

Bu bir tanışma ya da buluşma toplantısı değil, düpedüz Sn Alinur Aktaş'ın partililerine kendini tanıtma etkinliğiymiş. Yoksa, çoğunluğu sadece Ak Partililer değil, diğer parti ve bir çok sivil tolum örgütü temsilcileri de gelmiş olurdu. AKKM fuayesinde hazır bekleyen Mehter takımı, koskocaman bir kürsü ve ekran ve çoğunluğu Ak Partili kalabalık... Devrik Belediye Başkanı(!) Sn Altepe'ye hizmetlerinden ötürü teşekkür etmesi ile konuşmasına başladı Sn Aktaş. "Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük. (Tercümesi: Beni buraya Reis gönderdi) Bugün de buradayız. (Tercümesi: Bakın ben geldim) Çok çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız, iyi ki buralara geldiniz." dedi.

Fakat bu dediklerini kimse dinlemedi. Hadi kimse demeyeyim, belki ön safları kapanlar dinliyormuş gibi yapmış olabilir de orta ve arka sıralardaki Ak Partililer ya sohbet ediyorlardı ya da selfie (özçekim) yapıyorlardı.

Mesela, Sn Aktaş'ın "Allah meşakkatli bir işi bana nasip etti. Hiçbir zaman yüksünmeyeceğiz" derken "Allah değil de bu meşakkatli işi Reis sana nasip etti" diye kaç kişi aklından geçirmiştir, diye düşünmeden edemedim.

Neyse, Allah'ı karıştırmadan ben Sn Alinur Aktaş'a o hengamede sorma fırsatı bulamadığım sorularımı buradan aktarmak istiyorum.

Öncelikle göreviniz hayırlı olsun Sn Aktaş!

Soru 1- Siz Bursa ve Bursalılar'ın mı belediye başkanı olacaksınız, yoksa sadece Ak Partililerin mi?

Soru 2- Recep Altepe'nin bir pop şarkıcısı gibi her tarafa (belediye bütçesinden) posterlerini asarak yüzünü görmekten bıktırdığı gibi siz de kentin her yanına afişlerinizi asacak mısınız?

Soru 3- Recep Bey kenti dolaşmaya çıktığında, etrafında en az 20-30 kişilik (hep aynı tiplerden oluşan) bir kalabalık olurdu, sizin de benzer bir grubunuz olacak mı?

Soru 4- Recep Bey göreve geldiğinin ikinci yılında, rahmetli Hikmet Şahin'in başlattığı Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'ni bitirmişti. Sizin sanat ve dolayısıyla sinemaya bakış açınız nedir? İpek Yolu Film Festivali'ni yeniden devam ettirme ihtimaliniz nedir?

Soru 5- Sn Recep Altepe'yi etrafındaki insanlar ve danışmanlarının yanlış yönlendirdiğini düşünenlerdenim. Sizin danışmanlarınız değişecek mi? Yoksa aynı ekiple mi devam edeceksiniz?

Soru 6- Sn Altepe fotoğrafçılık dışında modern sanatlardan pek hoşlanmazdı, o nedenle bizim gibi sanat derneklerine, görevi boyunca asla randevu vermez, görüşmezdi. Sizden randevu istesek, Altepe gibi kapıları yüzümüze kapatır mısınız, yoksa rahmetli Hikmet Şahin gibi görüşmeyi kabul edip bizim düşüncelerimizi dinler misiniz?

Sayın Aktaş!

Bizim (benim) için belediye başkanlarının isimleri ve partisinin önemi yoktur. Önemli olan kente vereceği hizmettir. O nedenle ilk seçiminde Sayın Recep Altepe'ye oy veren Bursalı hemşerilerimizden biri de bendim. Ama sonraki süreçte yaptıklarıyla beni pişmanlığa sürükleyen bir tercih olmuştur ve büyük bir hayal kırıklığın adıdır benim için Recep Altepe.

O nedenle size bu yeni ve zorlu görevde başarılar dilerken, yapacağınız her yararlı-doğru hizmeti alkışlayacağımızı, yanlış, işlevsiz ve Bursa'ya değer katmayan faaliyet ve tutumlarınızı en ağır şekilde eleştireceğimizi anımsatmak isterim.

Çünkü yaşadığı şehre ve kültürüne önem veren kentli olma bilincine haiz her Bursalı'nın "çağdaş ve huzurlu yaşama" hakkının bulunduğunu, bunun için eleştirme hakkına da sahip olduğunu anımsatmak istiyorum.

Unutmayın! Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne sizi (sözde) dinlemeye gelen ama selfie çekmek ve geyik çevirerek kalabalık yapmaktan öteye geçmeyenlerden ibaret değil Bursa. Siz zaten biliyorsunuz ama bir daha anımsatmak isterim: Tarihi, kültürü, sporu ve sanatıyla Osmanlı'nın hem ilk başkenti, hem de sanayisiyle Türkiye ekonomisinin can damarıdır...

Bugüne kadar yanlış yönetildiğini ve potansiyelinin değerlendirilemediğini düşündüğüm, bir zamanların yeşil Bursa'sının sizinle birlikte hak ettiği düzeye geleceğini umut etmek istiyorum.

Önünüzde kısa bir süre var, bu kısa sürede bununla ilgili umut verirseniz ilk seçimde aday gösterildiğinizde en büyük destekçiniz biz oluruz.

Aksini yaparsanız, İnegöl orada...

Saygılar, başarılar...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.