SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Aktaş'ı sevmeyenler parmak kaldırsın!

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2019 10:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 10:10

-Mesela ben, evet ben, Alinur Aktaş'ı sevmiyor muyum?
-Yoo, niye sevmeyeyim ki, ya da niye seveyim ki! Sn Aktaş'ı sevmek ya da sevmemek durumunda değilim, ne babamın oğlu ne de düşmanım!
-O zaman onu niye eleştiriyorsun?
-Onu eleştiriyor olmam ona düşman olduğum anlamına gelmez... Övgüyü hak edeceği zaman övmesini de bilmeli bir gazeteci, yanlışında da eleştirebilmeli. Ben de onu yapıyorum.

Şimdi yanlışlarını söyleme zamanı; yeri geldiğinde de gerekirse överim...
Şunu kabul edelim; O, İnegöl'den getirtilip Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na atanan, atandıktan sonra da ilk seçimde az farkla başkan seçilen bir isim sadece...
Ben şahsen kendim onun Bursa'ya yapacağı hizmetlerle konuşulmasını isterim.
Peki öyle mi?
Sn Aktaş Bursa'ya faydası dokunmadan gündem olmayı başarıyor, hamd olsun(!)
Seçim öncesi söylediklerini ve yaptıklarını tekrar anımsatmaya gerek yok, zira onlar için geçenlerde özür diledi. Yani bir anlamda maksadını aşan sözler sarf ettiğini kabul etti.
Peki ya son "30 Ağustos Zafer Bayramı, halkın tamamını ilgilendirmez!" şeklinde yaptığı konuşmaya ne demeli?
"Sözlerim çarpıldı!" dedi, kendisini savunmak için Alinur bey!
Gerçekten de çarpıtıldı mı?
Yani böyle bir şey demedi mi?
Vallahi videoyu defalarca izledim, acaba neresi çarpıtıldı diye, hakkını da yememek için dikkatle dinledim ve izledim. Kusura bakmasın Alinur bey ama bu da, tıpkı öncekiler gibi bariz bir ofsayt söz... Sadece "halkın tamamını ilgilendirmez" tanımlaması da değil ki tepkilere sebep olan; Ormancılık Günü ile eş değer tutulan, söz konusu bu ulusun en büyük kahramanlık destanı! Hadi diğerlerini çarpıttılar diyelim bu da mı ofsayt(!) değil?
Bal gibi de gaf üstüne gaf yaptı...
Ben iyimser anlamda gaf diyorum. Bazıları bunu, bilinçaltına işlemiş olan Cumhuriyet ve değerlerine karşı ön yargının dışa vurumu olarak tanımlıyor... Dinleyen ve izleyen herkes ki, çoğunluk o sözlerin ne anlama geldiğini anlayamayacak kadar aptal olabilir mi?
Peki o zaman kim neyi çarpıtsın ki?
Eleştirenler durup dururken mi Sn Aktaş'a eleştiri oklarını yöneltmeye başladı, yoksa...
Yoksa ortada eleştiriyi hak edecek nahoş bir durum mu var?
Evet, o malum sözlerinden sonra, yaptığı gafın farkına varıp toparlamaya çalıştı ama, "söz ağızdan çıkmıştı bir kere" ve ondan sonra ne dese nafile...
Beyhude bir çaba olduğu bugüne kadar yaptığı savunmaya yönelik açıklamalarıyla kanıtlandı. Ne dese, ne söylese hepsi boş.
Çünkü Türkiye'de o konuşmayı her kim dinlediyse Sn Alinur Aktaş'ın bilinçaltında neler olduğu hakkında birçok değerlendirmede bulundu.
Sn Aktaş, özellikle sosyal medyada çok ağır ve hakaretlere varan saldırı ve eleştirilere maruz kaldı ki, bir çoğu kabul edilemez.
E ben de küfürlere maruz kalıyorum bazan, "Sen Ne Dersin" adlı youtube kanalımız var, sokak röportajları yapıyoruz ve videoların altına yapılan yorumlarda biz de küfür ve hakaretler alıyoruz, hatta ölüm tehditleri, saldıracaklarını söyleyip birtakım babalara, ağabeylere dövdürtüleceğimizi yazan, çizen birçok densizle karşılaşıyoruz. Başta sansürlemeye  çalıştık ama baktık ki baş edemiyoruz, bıraktık artık, kim nasıl kinini kusmak istiyorsa onu yapsın diye ki, inanın bazıları komşumuz ve akrabamız çıktı desem yalan olmaz, üstelik bazısı kimliklerini gizleme gereği bile hissetmiyor!
O nedenle Sn Aktaş hakaret ve küfürlere çok da takılmasın, biz Bursalı olarak kendisinden hizmet bekliyoruz, zira henüz dişe dokunur bir hizmetini görebilmiş değiliz ki, hep birlikte alkışlayıp "helal olsun, iyi ki seni tercih etmişiz" diyebilelim!
Var mı, lütfen söyleyin, Recep Altepe rezilliğinden sonra bizi umutlandıran hangi adım atıldı da biz yok saydık!
T2 Tramvay çalışması kaç aydır tek santimetre ilerlemedi...
Bursa hala Türkiye'nin en pahalı ulaşım ve suyunu kullanıyor...
Peki biz şimdi ne konuşuyoruz?
Sn Aktaş'ın gaflarını, Bursa bu yüzden mi seçti kendisini? Acaba sokağa çıkıp vatandaş "ne düşünüyor?" diye sorma gereği hissetti mi? Merak etmiyor mu?
Biz, "Sen Ne Dersin?" ekibi olarak sorduk, Bursalılar çok pişman Sn Alinur Aktaş, Altepe'nin yaşattığı hayal kırıklığına rağmen size oy verdiği için...
Bir dakika! Burada parantez açmak istiyorum, "size oy verdiği için" dedim ama bir anımsatma yapmama izin verin lütfen...
Bursalılar size değil, Ak Parti'ye ve Sn Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdi!
Seçim öncesi yaptığımız sokak röportajlarında seçmenlerin bir çoğu adınızı bile bilmiyordu, ya Ak Parti'ye ya da Erdoğan'a oy vereceklerini söylüyorlardı!
Yani bugün Bursa'ya belediye başkanı olduysanız bu sizin değil partiniz ve Sn Recep Tayyip Erdoğan sayesinde olmuştur.
Bu durum sizin için ne anlam ifade ediyor bilemem ama bir Bursalı olarak sizin gençliğinize ve enerjinize güvenen bir vatandaş olarak beni üzmektedir!
Çünkü Ak Parti seçmeninde öyle bir algı oluşmuş ki, "Erdoğan Bursa'da ceketini aday gösterse seçilirdi zaten" diyorlar.
Ben sizin bir ceket olmadığınızı biliyorum ve çok şeyler yapabileceğinize inanmak istiyorum!
Sn Alinur Aktaş, lütfen artık bırakın polemik yaratmayı da bize ceket olmadığınızı gösterin, lütfen! Eğer böyle devam edersiniz, bu iddiaları dile getirenlerin haklı olduğuna inanmaya başlayacak bütün Bursa haberiniz olsun!

Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. Kabul edin, bir gaf daha yaptınız ve lütfen ama lütfen artık enerjinizi Bursa'ya hizmet etmek için harcayın!

"SEN NE DERSİN?" KANALINDA SOKAK RÖPORTAJINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.