SON DAKİKA
Hava Durumu

Oyum Demirtaş'a, çünkü...

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2014 10:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2014 10:58

Bir adayın seçilmemesi için, inanmadığım, tanımadığım birine "ehven-i şer" mantığı ile değil, güvendiğim bir adaya gönül rahatlığı ile oy vereceğim.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; milliyetçi, muhafazakar ve devleti temsil eden iki adaya karşın Demirtaş özgürlükçü laikliği, eşitliği, özgürlüğü ve devletin küçüldüğü yurttaşın ve demokrasinin büyüdüğü bir anlayışı savunuyor.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; Demirtaş, halkın doğrudan kendini yönettiği, farklılıklarını özgürce ve gururla ifade ettiği, geleceği hakkında söz üretip karar sahibi olduğu bir dünyayı savunuyor.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; Demirtaş etnik, dinsel, cinsel ve sınıfsal ayrımcılığın karşısında sesi duyulmayanın, iktidar sahibi olmayanın, güçsüz kılınanın yanında yer almakta ve sokakta, halkın içinde bir Cumhurbaşkanı olacağını söylemektedir.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; Demirtaş tek tipçi dayatmalara karşı çoğul, farklılıkların eşit ve gönüllü beraberliğine dayalı bir toplumsal var oluşu savunmaktadır.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; Türkiye bir yol ayrımındadır. Ya devlet otoritesini daha da pekiştirecek ya da tüm ezilenlerin onurlu yaşam özlemlerini gerçekleştirecek radikal demokrat adımlarla köklü değişim yoluna girecek.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; Kürt sorununun çözümü Türkiye'nin demokratikleşmesi ile eş zamanlı yürüyecek bir süreçtir. Demirtaş'ın "Yeni Yaşam Çağrısı" ise barışın güvencesidir.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; devletin kutsandığı, halkların, dillerin, inançların ve kültürlerin yok sayıldığı bu anayasanın tümden değiştirilmesi artık ertelenemez bir zorunluluktur. Demirtaş'ın "Yeni Yaşam Çağrısı" yeni bir anayasadır.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; gönüllü birlikte yaşam ancak eşitlik ve özgürlük temelinde gerçekleşebilir. Demirtaş din ve vicdan özgürlüğünü içselleştirmiş, dini devletin tekelinden kurtaracak ve siyasetin aracı olmaktan çıkaracak, dini inancı olan ve olmayan herkesin eşit yurttaşlık temelinde özgürce yaşayabilmesine olanak veren özgürlükçü laikliği savunmaktadır.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; Demirtaş'ın "Yeni Yaşam Çağrısı" yeşildir. Demirtaş yaşam hakkının sadece insanlar için geçerli bir hak olmadığını, hayvanların ve doğanın haklarını savunmanın da temel ilkeler arasında yer alması gerektiğini belirtmektedir.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; Demirtaş'ın "Yeni Yaşam Çağrısı" gençtir, kadındır, cinsel özgürlükçü toplumdur. Gençliğin başa çıkılacak değil, başa çıkarılacak kesim olduğunu söylemektedir. Toplumların, kadınlar ne kadar özgürse o kadar özgür olduğunu belirtmekte ve LGBTİ bireylere uygulanan ayrımcılığın kaldırılacağı sözünü vermektedir.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; Demirtaş'ın "Yeni Yaşam Çağrısı" eğitim hakkıdır, dünya barışıdır, örgütlenmektir. İnsanın, emeğin, doğanın sömürülmesine DUR demektir.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; Demirtaş gençtir, hem yaşı hem zihni genç. Gezi'de başlayan değişimi temsil edebilecek ve sürdürebilecek tek adaydır.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; ülkedeki tüm ezilen, sömürülen, ötekileştirilenleri yani emekçileri, Kürtleri, Alevileri, diğer etnik ve inanç kesimlerini, kadınları, gençleri, LGBTİ bireyleri temsil edebilecek tek adaydır.

Oyum Demirtaş'a, çünkü; eskiyi, geçmişi, mevcut otoriter düzeni temsil eden iki adaya karşı Demirtaş yeninin, değişimin, geleceğin aydınlık yüzüdür.

Oyum Demirtaş'a, çünkü: Demirtaş devletin değil, cumhurun başkanı olmaya aday.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.