SON DAKİKA
Hava Durumu

Kimliğimi kaybettim, hükümsüzdür

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2013 12:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 12:09

Ancak bir gruba ait olarak var olacağına inanıyor, birey olarak var olamıyor.

Başbakanımız, "dindar gençlik yetiştireceğiz" buyuruyorlar. Onunla karşı kamplarda yer alanlar ise hemen cevabı yapıştırıyorlar; "Hayır, Atatürkçü gençler yetiştirmemiz gerekir".

Kimse gençlerin nasıl yetişmek istediklerini umursamıyor, onların bir "birey" olarak var olabilmeleri kimseyi ilgilendirmiyor. Gençler üzerinden, kendi kafalarındaki aidiyetlerin kavgasını yapıyorlar.

Erkeklerimizin büyük bölümü, sanki bir üstünlükmüş gibi, "biz erkeğiz" diyerek övünüyorlar. Erkek çocukları "erkekliğin ayrıcalıkları" anlatılarak yetiştiriliyor.

Toplumun büyük bölümü, özellikle de erkekler "Fenerli", "Cimbomlu" vb. olmayı her şeyin üzerinde görüyorlar. Kendi bireysel kimlikleri, takım aidiyetlerinin altında kalıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir siyasetçi "Türk ulusuyla, Kürt milliyetinin eşit olamayacağını" söyleyecek kadar ileri götürüyor zırvalamayı. Pek çoğumuz, günde üç vakit "Ne Mutlu Türküm Diyene" diye övünerek, diğer kimlikleri yok saymaktan çekinmiyoruz.

Ne yazık ki, salt insan olmak yetmiyor pek çoğumuza. İllaki Türk veya Müslüman ya da erkek, "Fenerli" vb. olmak gerekiyor var olabilmeleri için.

Birey olamayanlar, bazı kimlikleri, aidiyetleri arkalarına alarak var olabiliyorlar ancak. Sahip oldukları kimlikleri yitirdiklerinde çırılçıplak kalacaklarından korkuyorlar ve daha sıkı sarılıyorlar bu kimliklere.

Kimliklerine, aidiyetlerine sıkı sıkı sarılırken, diğerlerini aşağılamaktan, yok saymaktan, hatta onları düşman gibi görmekten çekinmiyorlar. Çünkü sahip oldukları kimlikleri yitirmekten, kimliksiz, çıplak kalmaktan korkuyorlar.

İlan ediyorum; "Kimliğimi kaybettim, hükümsüzdür".

İnsan olmak yetiyor bana..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.