SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşerek başardık, barışarak kazanacağız

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2015 09:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2015 09:58

Kin, nefret söylemleri ile kutuplaştırılan ve tek adam diktatörlüğüne sürüklenen Türkiye HDP'nin barajı aşarak güçlü biçimde Meclis'e girmesi ile nefes aldı. Diktatörlük tartışmaları sona ererken, barış, kardeşlik, demokrasi ve adalet için umut doğdu.

Bugüne kadar yapay ayrımlarla Türk-Kürt, Sünni-Alevi, dindar-laik şeklinde bölünen ve güçlerini birleştirmeleri önlenen, ezilen, sömürülen kesimler bu kez HDP altında bir araya gelerek gücünü gösterdi. Mağdurların birlikteliği, muktedirlerin egemenliğine önemli bir darbe vurdu.

HDP tüm ezilen, sömürülen, ayrıma uğrayan, ötekileştirilen kesimlerin siyasetini yapmak üzere ortaya çıktığında pek çok kişi bunun başarılabileceğine inanmıyordu. HDP bazılarınca sadece "Kürt" partisi olarak görüldü, gösterildi. Ama Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Müslüman olmayanlar, emekçiler, kadınlar, gençler, sosyalistler, LGBTİ bireyler, çevreciler tüm önyargıları kırarak HDP'de bir araya geldiler, omuz omuza mücadele ettiler. AKP'nin "önlenemez" yükselişi durduruldu.

Bu başarı mağdurların birleşik mücadelesinin sonucudur. Ne sadece Kürtlerin, ne sosyalistlerin, ne de bir başka kesimin, tüm mağdurların güçlerini ortaklaştırmalarının başarısıdır. Özellikle sol kesimde yaygın olan "benim olsun küçük olsun" anlayışı, sekterlik, fraksiyonculuk bu seçimlerde önemli bir darbe almıştır. Başarının birleşmekten, güçlerin ortaklaştırılmasından geçtiği bir kez daha vurgulanmıştır.

HDP'nin bu seçimde kazandığı büyük başarıda HDP dışında yer alan bazı kesimlerin verdiği desteğin de payı vardır. HDP'nin doğru politikaları, HDP dışında olan sosyal demokrat, sosyalist, dindar pek çok kişinin de bu seçimde AKP'ye karşı HDP'ye destek vermesine neden olmuştur. HDP'nin bundan sonra yapacakları, bu desteğin sürüp sürmeyeceğini gösterecektir. HDP'de bunun bilincindedir.

Kuşkusuz ki bu seçimler ile her şey bitmedi, henüz yolun başındayız. AKP hala en çok oy alan siyasi parti ve Erdoğan Cumhurbaşkanı. Ülkemizde hala birbirine kuşku ile bakan, ötekini "hain" olarak gören kesimler var. Ülkemizde yaşanan acılar pek çok kişide önyargılar oluşturdu. Nefret, kin, kavga dilini bırakarak sevgi, barış, kardeşlik dilini kullanarak, ötekileştirmeleri yok ederek bu önyargılar da yıkılacaktır.

Geçmişte yaşanan acılarla yüzleşerek, hakikatleri ortaya çıkartarak, birbirimizi anlayarak, acılarımızı paylaşarak ve özür dileyerek birlikteliğimizi güçlendireceğiz, "öteki"lerle barışacağız. Barıştıkça daha da büyüyeceğiz, güçleneceğiz. Muktedirlerin, egemenlerin en korktuğu şey tüm mağdurların birleşmesi, barışmasıdır. Çünkü böyle bir güce karşı iktidarlarını sürdürmeleri olanaksızdır.

7 Haziran seçimleri BİZ'lere birleşerek başaracağımızı gösterdi. Önyargılar tümüyle yıkılıp, toplumun tüm mağdur kesimleri barıştığında neler yapabileceğimizi daha iyi anladık. Şimdi BİZ'ler vaktidir, şimdi BARIŞ vaktidir.

Barışa, barışa kazanacağız!

twitter.com/aserdaresen


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.