SON DAKİKA
Hava Durumu

Karne intiharları

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2016 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 09:47

Bunu neden soruyorum, hiçbir ölçütü yoktur çünkü karnenin. Belki sınıf içindeki davranışları diyebiliriz.

Peki, bir karne bir çocuğu nasıl öldürebilir?

Son bir ayda sınavlar ve notlar yüzünden 3 çocuk intihar etti.

Dertleri neydi?

Ben bir öğretmenim. Kendi kendime soruyorum; "Okul çatısı altında ne öğretiyoruz?"

İntihar etmeyi mi?

Bu sistemde nasıl var olabileceğimizi, farkında olmasak da yalan söylemeyi, rekabet etmeyi, yaşamak için sahtekârlık yapmayı öğretiyoruz.

Oysa biz öğretmenlere derste nasıl davranmamız gerektiği, neyi söyleyip neyi söylemememiz gerektiği, hatta çocukların her an hangi duygulara sahip olabilecekleri öğretiliyor.

O kadar eminiz ki öğrettiklerimizden.

İster devlet okullarında, ister özel okullarda olsun, çocuklarımız hiçbir şey öğrenmeden, yüksek başarılarla hayatlarına devam ediyorlar.

Genel geçer bilgiler bir yana, biz öğretmemiz gerekenleri öğretelim. Günlük hayatlarında karşılaştıkları fizik kurallarının nereden geldiğini bilsinler.

Matematiğin problem çözme yeteneğini hayatlarında uygulasınlar.

Coğrafyada yaşadıkları yeri ve sorunlarını tanısınlar. Türkçede dilin önemini kavrasınlar. Edebiyatta kitapçıların raflarını içi boş bilgilerle dolduran kapakların yanı sıra Halil Cibran'ın 'Ermiş'ini, Sabahattin Ali'nin 'Kürk Mantolu Madonna'sını, Nazım Hikmet'in 'Büyük İnsanlık' şiirini okusunlar.

Biyolojide kendi vücutlarının sınırsız yapısını keşfetsinler. Tarihte ders alsınlar. Geçmişin ve şimdinin geleceğe nasıl ışık tuttuğunun farkına varsınlar.

Her anne-baba isteyecektir çocuğunun başarılı olmasını. Karne notlarının başarısına bakmaktansa kullanılabilir bilginin başarısını ele almayı asıl biz, toplum olarak, başarabilirsek geleceğe umutsuz bakan gözler yerine parıltıyı görebiliriz. Dehşet ve korku saçan sözler yerine fikirleri konuşabiliriz.

Ali Neccar'ın 20 kubbeli şehrinde düşünüyordum da zaferlerin ardından yapılan yapıtların aksine önce sağlam temellerimizi atalım sonra gelecek zaferlerimizi kutlayalım.

"Bırakın, geleceğe ışık tutalım, kalplere sevgi dolduralım."

@pelinak08
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.