SON DAKİKA
Hava Durumu

İnanç en güçlü yaşam

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2016 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 10:05

Sadece üçünün ismini dile getirmek bile yeter anlatmaya. Ölüm, güç, para...

Önemli olan kanıtlar sunmak dünyaya. Bazen yetmez ama anlatmaya olan biteni. Algı sizin anlattığınızdan daha güçlüdür.

İşte gücün yegâne örneği. Ve güç sahipleri. Gözlerinden fışkırır adeta bu dağı, bu taşı, bu suyu, bu toprağı ben var olduğum sürece kullanabilirsin. Ben yoksam sen bir hiçsin. Tanıdık gelir mi bilemem anlayana. Gerçek şu ki insanlığın var oluş sebebi bir tutam pamukta.

En güçlü olgu adını söylemeden titretir insanı. En güçlü güdüdür oysa insanlarda yaşamak. En büyük mücadele, en muazzam savaşların sebebi. Batının intikamı, Doğunun yok oluşu. Bilimin kutsal rahminden cehennemin kızgın çölüne sürükleniş. Güçler dengesinde başları ezilmiş insancıklar. Perdenin önünde arkada oynayan elleri göremeyen kuklalar.

Yaşam en güçlü içgüdü olabilir. Ondan daha güçlü olgular var olmalı ki canlı bombalar ölümleri için sebep arasınlar.

İnanç; daha çok kelimelere sığdırılmış beyin oyunu. İnanç; doğumla ölüm arasında yaşama umudu. İnanç; güçler dengesinde güçsüzlerin var olma sebebi. İnanç; İstanbul'un, Ankara'nın ve tarihi tek tek yok olmaya yüz tutmuş şehirlerin can damarlarında gezinen zehir.

Para; her daim yardımcıdır insana, bitmeyen ayın son kuruşu, doymak bilmez gözlerin aç mideleri, vaatlerin saadeti, bir tatil hediyesi. Ödenemeyen borçların son kelimesi, son nefesi. Çıkar yol bulmanın son adresi. En büyük güçlerin tek simgesi. Para; Yunus Emre'nin adı, özgürlüğün tadı.

Bir olgu başka bir olguyu doğurur hayatta. Ya da bir yaşantı başka yaşantılara sebep olur. Şiddetin doğuşu da bundan kaynaklanır aslında.

Ölüm, güç, para ardından şiddeti sürükler yaşantılara. Kimin gözyaşı daha çok akar? Ölürken hangi beden daha çok acı çeker? Hangi vicdan günahlarını fark eder? Kimin umurunda? 

Aldanıyoruz gördüklerimize, duyduklarımıza, kokladıklarımıza, tattıklarımıza, dokunduklarımıza. Aslolanı aramakla ömür tüketirken düşüncelerimizde, kaybediyoruz düşüncenin gerçek varlığını.

Mevlana zaten Mevlana idi. Şemsi Tebriz'i Mevlana'ya "Aradığın şeyi dünyada arayacaksın, aradığın şeyi yüreğinle bulacaksın." dediği zaman Mevlana kainatta Mevlana oldu.

@pelinak08

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.