SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir özür ve bir teşekkür...

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2011 13:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2011 13:50

Bursaport.com olarak 11 Şubat 2011 tarihinden beri yayındayız. Kaba hesapla 8 aydır Bursa odaklı, ama Türkiye ve dünya haberlerini de sizlere aktarmaya çalışan bir haber sitesiyiz...

Çok büyük imkanlarımız olmasa da, iyi bir yayıncılık yapmak için son derece geniş bir vizyon ve heyecana sahibiz. Bu nedenle 8 ayda Bursaport.com'u Bursa'nın en etkin, en güvenilir haber sitelerinden biri haline getirdik.

Temel hedefimiz en yüksek tıklanma oranlarına ulaşmak değil; ama Bursa'nın en güvenilir haber sitesi olmak. Bu bize en çok tıklanma oranını ve en yüksek trafiği sağlarsa tabii ki mutlu oluruz.

"Şeffaflık ve güven"in yeni çağın en önemli kavramları olduğunu biliyoruz. Bu iki kavramı iş süreçlerinin merkezine almamış hiçbir projenin orta ve uzun vadede başarılı olamayacağını da biliyoruz. "İtibar" yaratmadan ilerleyemezsiniz...

Bu nedenle okurlarımızı hiçbir şekilde yanıltmıyoruz. Olduğumuzdan farklı gözükmek için hiçbir bölümümüzde, hiçbir yapay yola başvurmuyoruz. Okurlarımızın zekasına ve sağduyusuna güveniyor ve bu değerlere yaslanıyoruz.

Özellikle vurgulamak gerekirse en çok önemsediğimiz unsur da güvenirlilik. "Bursaport.com'da yayınlandıysa bu haber doğrudur" fikri ve güveni bizim en çok önemsediğimiz değer.

Binlerce haberin online ağda başdöndürücü bir hızla dolaştığı bir ortamda okurlarımızın güvenini kazanmış bir haber sitesi yaratmak, itibarlı bir marka oluşturmak bizim için çok önemli. Biliyoruz ki, okurlarımızın da çok sayıda haber-bilgi kaynağının olduğu internet ortamında en çok ihtiyaç duydukları nokta da güvenilir haber kaynaklarına ulaşabilmek.

Malum, internet haberciliğinin en önemli unsurlarından birisi "hız". Okuyucu aynı zamanda bilgilere "hız"la ulaşmak istiyor. İşte bu "hız" baskısı altında zaman zaman hatalar da olabiliyor.

Ancak, biz Bursaport.com ailesi olarak yayın hayatına başladığımız andan itibaren net biçimde açıkladığımız gibi, hiçbir hatamızı okurlarımızdan gizlemeyeceğiz ve açık yüreklilikle "özür dileyerek" bunları sizlerle paylaşacağız.

Ne yazık ki, bu hız baskısı altında dün "yanıltıldık". Daha doğrusu, daha sorumlu davranarak "yanılmamak" için gereken araştırmayı yapabilirdik. Ancak, bunu "haberi hızlı verme düşüncesiyle" yapmadık. Haber için kullandığımız kaynağa doğrudan güvenmeyi tercih ettik.

Bu durum yayıncılık açısından kesinlikle kabul edilemez. BBC'nin servis ettiği açıklanan ve "TSK operasyonlarında 1400 PKK'lının öldürüldüğünü" içeren bu haberi, yine BBC kaynaklarını araştırarak öğrenebilirdik. Ama, aldığımız ara kaynağa gereksiz yere güvenince bu tuzağa düştük.

Bir saat içerisinde haberimizi geri çektik ama bu yanlışı da yapmış olduk.

Bu durumda, bize düşen okurlarımızdan özür dilemektir; biz de bunu açık yüreklilikle yapıyoruz. Çünkü, dediğimiz gibi "güvenirlilik" bizim için çok önemli.

Hangi yelpazede olursa olsun, biz tüm okurlarımızın güvenini kazanmak istiyoruz.

Bursaport.com markasıyla Bursa'nın en güvenilir, en güncel haber sitesini oluşturmak için zorluklar içinde, ama büyük bir heyecan ve emekle çalışmaya devam ediyoruz.

Biz bu yolda ilerliyoruz. Okuyucularımızın ilgisi ve her geçen gün artan trafiğimiz bizi daha da cesaretlendiriyor.

Bunun için, bir özrün yanında siz değerli okurlarımıza bir teşekkür borcumuz da var...

Teşekkürler...

twitter.com/ozcanyazici

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.