SON DAKİKA
Hava Durumu

Kupaya giden rüzgarlı yol!

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2014 10:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2014 10:09

'Baharın suçu ne güzel'demiş ya şair, yetiştirmiş dizelerini ard arda :

şu bahar; yüzünü vurup, deli akan pınarlara / en olmadık zamanlarda, gafil avlar cem-i cümleyi / dağılır bedenimiz, ona artan açlığımızın kıvrımlarında / yürekler tekler; nefes aldırmaz olur melankoli / aydınlık yürüyecek sanki; bedenimizin her sırrına...

Spor yazısına; üstelik futbola, şiirli giriş; olsa olsa yazarın da bahar coşkusuna, aşk tutkununa  kapılmasındandır.  Kurtulmak isteyen kim?

DEĞİŞİM...

Galatasaray ile Kupa mücadelesinde elde edilen 2-2'lik sonuç, yeşil beyazlı camiada düşünülen değişimi de değiştirdi. Sanki, görünmez bir el, o klişe lafı herkese örnekle kanıtladı:

-         Değişmeyen tek şey, değişimin kendisi.

Kulüp üzerinde gereksiz isimler gündeme gelmek üzereydi ki;  geriden gelinerek, deplasmanda alınan bu tarihi sonuç, sosyal medya marifetiyle de sıcak tutulunca; yönetim İrfan Buz'u göreve getirmesini bildi.

Aferin...

Takım da, düşe kalka devam ediyor işte. Daha n'olsun?

'İç güveyden hallice' demek, çarpıcı bir özet olur aslında...

AVRUPA'YA UZANMAK...

Hiç de kolay değil. Ne kaldı şunun şurasında?

Galatasaray'ı çökerten Sivasspor'u, daha önceki hafta 4-3 yenme şansı yakalayan bir Bursaspor, deplasmanda da, daha dakika olmadan golünü buldu biliyorsunuz.

Sonra?

Sonrası muamma işte... Devleşen kaleciye karşı cömertçe harcanan beceriksiz gol pozisyonları, aslında tarihi bir fark bile getirebilirdi.

Ne oldu?

Kasımpaşa'nın beraberlik notası, yeşil beyazlılar için hayal kaymasıydı.

Olmadı...

Yine de takımdaki hava, dış yansımalara göre olumlu görünüyor. Ve bu hava, girişte söz etmek zorunda kaldığımız bahar coşkusu ile devam ediyor. Üstelik, üç milyonluk kent, yeniden kupaya uzanmayı düşlüyor.

Bahardan mıdır nedir?

KUPA ŞANSI...

Elbette var.

Doğrusunu söylemek gerekirse, deplasmanda atılan 2 gol avantajı da, yüreklerdeki bahar etkisiyle Bursalılar'ın gözbebeklerini büyütüyor. Herkes umut yüklü, keyifli ve Kupa için, son Galatasaray engelini geçebileceğini düşünüyor.

Ya siz?

Sözgelimi; yazarınız biraz karamsar... Futbolcu kalite değeri olarak kat be kat üstün olan Galatasaray'ın; ekip olma yolunda eksiklikleri olan Bursaspor önünde, aslan kesile(bile)ceğini düşünüyorum. Üstelik, bu yaralı aslanlar, iç dengeleri oturtur, Sivas yenilgisinden rahatsızlık duyar ve 'durmak yok, yola devam' derse, çarşamba günü gol(ler) var demektir.

Atmosferi gergin bir maç. Dikkat!

BAŞARI KİMİN ?

Beylik cümlelere gerek kalmadan,sözü bağlamanın zamanıdır:

-         Kim, yersiz büyük hayale kapılmaz, gücünün farkına varıp, doğru hamleleri uyum içerisinde yapar, futbolun gereklerini yerine getirebilirse, mutluluk da başarı da onun.

Hayat gibi...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.