SON DAKİKA
Hava Durumu

Toprağını, suyunu savunmak!

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2016 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2016 09:33

Hükümeti/devleti arkasına alan şirket, halkın itirazını dikkate almaz ve daha yasal mevzuat bile yerine getirilmeden bütün teçhizatlarını maden alanına yığmaya başlar. Halkın da itirazı yükselir.

Halkın itirazı yükselir de devlet gücünü elinden tutan vali ne yapar?

Emrinde ne kadar görevli varsa halkın karşısına diker...

Artvin'den Türkiye'nin dört bir tarafına dağılmış Artvinliler, doğal olarak doğup büyüdükleri toprakları korumak için en doğal hakları olan demokratik tepkilerini göstermek isterler...

Ama gelin görün yollar kesilir... Yolları direnen halk kesmez... Artvin'e ulaşmak isteyen insanların yolunu kesen devletin ta kendisi olur. Asıl yolculuk eden insanların güvenliğini sağlamakla görevli olanlar keser.

Devlet, halkın devleti olmaktan çıkarak bir şirketin emrine girmiş görüntüsü verir.

Kendi halkı karşısına polisini, jandarmasını diken devlet, Ankara'da tam gün bombalı aracı tespit edemiyor ve önlem alamıyor. Kendi vatandaşının nefes alışlarını bile izliyor; onu ülkenin en ücra köşesinde dahi buluyor, ama savaş halinde olduğu düşmanının, bomba yüklü bir araçla, başkentin göbeğine, askeri ve sivil bütün merkezlerin kesişme noktasına geldiğini bilemiyor, göremiyor, patlamayı durduramıyor...

İnsan sormadan duramıyor. Devletin askeri, polisi şirketlerin çıkarlarını mı koruyacak yoksa halkı mı?

En demokratik hakkını kullanmak isteyen halkın önünü mü kesmek gerekiyor, yoksa bomba yüklü araçların mı önünü kesmesi gerekiyor?

20 Şubat 2016 tarihi Artvin halkına baskının, yıldırmanın yoğunlaştığı bir gün olarak tarihe geçti. Şunu herkes biliyor ki, Artvin Türkiye'nin en güvenilir ve huzur içinde yaşanan bir kentidir.

Bir Kızılderili atasözü der ki; Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."

Artvin halkı da, milletin bilmem neresine koyacağım diyen kişiye ve onları devletin gücüyle destek çıkanlara hatırlatmak isteriz, altınlar/bakır sizin karnınızı doyurmaz.

Yanlışı gören ve önlemek için eli uzatmayan yanlışı yapan kadar suçludur.

Ve Artvin halkı gördüğü yanlışa itirazını kesmeyecektir, suça ortak olmayacaktır.

@yazicimuhsin

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.