SON DAKİKA
Hava Durumu

Damat Ferit ve İngiliz Muhipler Cemiyeti'nin ardılları

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2021 15:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2021 15:51

İngiliz Başbakanı David Loyd George'un;

-"Biz Türklerle değil, İttihatçılarla harp ediyoruz" sözleri unutulamaz...

Birinci Dünya Savaşı sonunda Mustafa Kemal Paşa'yı Enver Paşa, Talat Paşa ve Ahmet Cemal Paşa'nın ardılı gibi göstermeye çalışmışlardır. Çünkü onlar Osmanlı Devleti'ni İngilizlere karşı Almanya'nın yanında Birinci Dünya Savaşı'na sokan kişilerdir. Bu isimleri Türk halkına savaşın sorumluları olarak söyleyip halkın bağımsızlık savaşına karşı durmasını istemişlerdir.

Bu yüzden Kurtuluş Savaşı mücadelesi yalnız bir kurtuluş savaşı değil, aynı zamanda içerideki bazı güçlerle de savaştı...

Damat Ferit çevresi ve İngiliz Muhipler (Sevenler) Cemiyeti Türk Bağımsızlık Savaşı'nı yok etmek için İngiltere'nin desteğiyle çaba sarf ediyorlardı.

O kadar ileri gittiler ki, tüm silah ve diğer giderleri İngilizler tarafından karşılanan "Hilafet Ordusu" kurdurup başına da Ahmet Anzavur'u getirenler Marmara Bölgesi'nde Kuvayi Milliyecilere saldırttılar.

İşin ilginç tarafı Çerkes Ahmet Anzavur'un bu hain girişimini başka bir Çerkes olan Ethem'in Kuvayı Seyyare (atlı) birliklerince yok edilmesidir.

Bağımsızlık Savaşı'nda en fazla gerekli olan birlik ve dayanışmaya ciddi olarak zarar verilmiştir.

Mustafa Kemâl Paşa cephede Yunan işgalcileri ile mücadele eden Kuvayı Milliye birliklerini, iç isyanlarda görevlendirmek zorunda kalmıştır. Bu şekilde, Anadolu'nun kurtarılması için kullanılacak olan bir yıllık kıymetli bir süre boşa geçirilmiştir.

Şeyhülislam Dürrizade Abdullah imzalı, tarihe "Dürrizade Fetvası" olarak geçen 11 Nisan 1920 tarihli bu fetvada; Kurtuluş Savaşına katılan herkes halifeye isyan ile suçlanmış olup bağımsızlıktan yana olanlar din düşmanı olarak gösterilmiştir.

Fetva sorar:

-"Asilerin katli din, yasa, töre vb. bakımdan işlenmesinde, yapılmasında sakınca olmayan, yapılıp işlenmesine izin verilen bir eylem midir?"

Buna yine Fetva yanıt verir:

-"İslam dinine göre yapılması gerekli olandır."

İstanbul ile Ankara arasında tercih yapma hususunda zaten kararsız kalmış olan Anadolu insanını oldukça zor durumda bırakmışlardır.

Dikkat edin Kuvayı Milliye'nin bağımsızlık anlayışına bugün de saldırılar aynen devam ediyor. Bu saldırılarda 1920'lerde olduğu gibi din başrolde kullanılıyor. Bu saldırılara destek konusunda bugün İngiltere'nin yanında ABD ve İsrail başrolde yerlerini almışlardır.

Mustafa Kemal ve arkadaşları ülkeyi işgalcilerden kurtarmaya çalışırken, işgalcilerle işbirliği yapanların onlara nasıl ayak bağı olduğunu ve öldürülmeleri için türlü entrikalar çevirdiklerini çok iyi biliyoruz. Aynı entrikaları FETÖ yapılanması ile 2010 yıllarında aynen sahneye koymuşlardır ve 15 Temmuz 2015 yılında final gösterilerini yapmışlardır.

Bugün Mustafa Kemal Atatürk'e küfür edenlerin tamamı Damat Ferit ve İngiliz Muhipler (Sevenler) Cemiyeti kalıntılarının devamıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.