SON DAKİKA
Hava Durumu

Beka sorunu

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2019 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 09:41

Her seçim döneminde iktidarın değişik bir argümanlarla oy vereceklerin psikolojisine yön verdiği ve son dakika dahi olsa bu yöntemle başarı sağladığı malumunuz.

Bu seçimde de Cumhur İttifakı'nın kullandığı ana argüman yine beka sorunu. Beka sorunu nedir, buna neden unsurlar nelerdir diye sorgulamak da bizim görevimiz tabi ki.

Devletin kurucularının bu ülkeye ve milletine olan güveni söylemlerine de yansımışken şimdiki iktidar sahiplerinin bu güvensizliğinin temelinde ne yatıyor aslında bunun sorgulanması gerekiyor. Bu millete olan bir güvensizlik mi yoksa kendi icraatlarının sonuçlarını gördükleri için kendilerine olan güvensizlik mi?

Geçen 17 yıllık AKP iktidarı sürecinde Türkiye'nin ekonomik olarak gelişmiş ve bağımsız olamaması mı? Yargı başta birçok devlet kurumunun FETÖ mensuplarına teslim edilmesinden sonra yapılan temizlik operasyonları nedeni ile hukuk sisteminin çöktüğünün biliniyor olması mı? Eğitim sisteminde 17 yılda 17 sistem denenmiş olması ve her sistemin başarısız olduğunun görülmesi mi? Sağlıkta reform adı altında yapılan değişiklikler nedeni ile başlangıçta düzelmiş gibi görülen sıkıntıların daha büyük ve daha vahim olarak vatandaşa geri döndüğünün görülüyor olması mı? Suriyeliler meselesinin getireceği büyük sıkıntıların görülmeye başlaması mı?

Aslında bu güvensizlik kendilerine olan güvensizlik, çalışma arkadaşlarına olan güvensizlik, teşkilatlarına olan güvensizlik, içine düştükleri çıkmazlardan kurtulabilmek için temeli sağlam politikalar üretememenin verdiği bir güvensizlik.

Şunu herkesin iyi bilmesi gerekir ki; Türk milleti içine düştüğü her sıkıntıdan çıkmanın bir yolunu bulur, zor günlerde birbirine daha sıkı sarılır, fedakardır, cefakardır. Bu millet tarih boyunca 16 devlet kurmuş, imparatorluklar yönetmiş, ölmekten korkmamış ve dünyada hüküm sürmüştür.

Şimdi kalkıp yerel seçimlerde beka sorunu var diyorsanız orada durmanız gerekir. Bir kişinin varlığı üzerine kurulmuş sistemler zaten çökmeye mahkumdur.

Ülkenin kurucusu Atatürk'ten sonra bile ilerlemekten büyümekten vazgeçmemiş olan bu millet başka her kimsenin yokluğunda da var olmayı ve ilerlemeyi bilecektir.

Benim bu millete inancım sonsuz siz yeter ki eğitim sistemini, hukuk sistemini, orduyu daha fazla yıpratmayın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.