SON DAKİKA
Hava Durumu

"Biz bankamatik öğrencisi yapmıyoruz"

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2019 00:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 00:23

Türk Eğitim Vakfı TEV Bursa Şubesi'nde, TEV Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan Bey ile TEV ve eğitim üzerine gayet keyifli sohbet ettik. Bilmediklerimizi öğrendik, bildiklerimizi perçinledik. Daldan dala, TEV'den TEVİTÖL'e, oradan Antalya'da gerçekleşecek olan koşuya derken dakikalar nasıl geçti anlamadık.
Bursiyer seçmelerinden konuşurken, bir öğrenciyi seçerken binlerce öğrenci seçememenin üzüntüsünü içimizde yaşadık. 

Mert Can Bek
Sohbet videosunda izleyeceğiniz üzere bir bacağı ve her iki el parmakları doğuştan olmayan, aynı zamanda TEV Üstün Başarı Bursiyeri olan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 4.sınıf öğrencisi öğrencisi Mert Can Bek'in Mehmet Çalışkan ile Antalya'da TEV için koşmasından da bahsettik.


Siz de kendisine ve dolayısıyla bir öğrencinin eğitimine destek olmak isterseniz eğer, aşağıda yazacağım hesap numaralarına yapacağınız ufak bağışlarla destek olabilirsiniz.

TEV Bursa Şubesi GARANTİ BANKASI Hesabı:
Şube: Heykel 
Şube Kodu: 390
Hesap No: 62 96 884
IBAN: TR97 0006 2000 3900 0006 2968 84

TEV Bursa Şubesi YAPI KREDİ BANKASI Hesabı:
Şube: Bursa 
Şube Kodu: 13
Hesap No: 85 11 8491
IBAN: TR 4200 0670 1000 0000 8511 8491

Adım Adım Kampanya Linki de burada:
https://ipk.adimadim.org/kampanya/CC46325?fbclid=IwAR02rXhe9h5eZbTS7kn7VbK29XqjdnxsAKMK4KY2h8r8QELOm3lIPCDzRzI

TEV HAKKINDA
* 4 Mayıs 1967 yılında kurulan Türk Eğitim Vakfı TEV, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulan ilk vakfı. 
Vehbi Koç önderliğinde, Türkiye'nin eğitimle ilerleyebileceğine inanan 205 iş insanının bir araya gelerek oluşturduğu vakfın ilk başkanı Dr. Nejat Eczacıbaşı.
* 197 öğrenci ile başlayan vakfın şimdiye dek dokunduğu öğrenci sayısı 250 bin öğrenciyi geçti. 
* Vakıf varlığını, hibe ve bağışlarla sürdürüyor.
* TEV'in Türkiye çapında şu anda 16 şubesi var.
* Vakıf herhangi bir şubeye, kişiye ya da zümteye bağlı değil.
* Kurulduğundan bu yana Bursa'da 32 bin öğrenciye kucak açmış.
* TEV'den burs almak isteyenler için her sene 1-30 Eylül arasında internet sitelerinden başvurulabiliyor. Ayrıca üniversitelerde kurulan TEV stantları da başvurmak için öğrencilerin ayağına gidiyor.
* İnternet üzerinden doldurulan formlar sonrasında öğrenciler mülakata çağrılıyor.
* Seçilen öğrenciler 5 yıl süren eğitim hayatlarını TEV gözetiminde ve değerlendirmesinde devam ediyorlar.
* TEV yurt dışı bursları da veriyor. Singapur Bursu (tıp) karşılıksız, diğerleri (yurt dışında kalmama, vatana dönme) karşılıklı. Yurt dışına giden öğrenciler ülkelerine dönüp, ülkelerine hizmet ediyorlar.
* En büyük bağışçılardan biri olan Zeki Müren'in, 1996 yılında kurulan Zeki Müren Burs Fonu'ndan 73 ilde 3286 öğrenci burs aldı.
* Her sene en az 7 bin öğrenci TEV'den burs alıyor.
* Türkiye genelinde 50-60 öğrenciye verilen, aylık 1400 TL'lik Üstün Başarı Bursu var. 
* Normal bursiyerler aylık 700 TL alıyorlar.
* Bursa'da 300-350 öğrenci burs alıyor. 1 öğrenci de Üstün başarı Bursu alıyor. (Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 4.sınıf öğrencisi öğrencisi Mert Can Bek.)
* Bursiyerler ders haricinde sosyal ve kültürel hayata katılımları yönünde de destekleniyor.
* IQ'su 130'un üzerinde olan çocuklar için "Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi - TEVİTÖL",  Gebze'de 440 dönüm arazi içerisinde eğitim veriyor. Öğrencilerin %90'ı burslu okuyor. (Daha önce TEV'in TEVİTÖL için 10 milyon bütçesi varken, bu yıl %50 artış ile TEVİTÖL'e 15 milyon bütçe ayrılmış. 2019 itibarıyla, yatılı bir öğrencinin maliyeti 108 bin TL.)

RONA YIRCALI'NIN TANIMIYLA TEV
TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı TEV'i, "İnsan kaynağımızı bilgi üreten ve kullanan konuma getirme vizyonuyla yaşayan bir sivil toplum kuruluşudur." sözleriyle tanımlar.

TEV NEDEN KURULDU?
Ülkemizde uzun yıllardan beri uygulanmak zorunda kalınan, toplumsal maliyeti çok yüksek, ekonomik istikrar programları karşısında, eğitim alanında gittikçe artan gereksinimleri ve istekleri salt devlet tarafından karşılama olanağı bulunmamaktadır. Bu nedenle, kamu kaynaklarının yetersiz kaldığı günümüzde, başta varlıklı vatandaşlarımız olmak üzere, herkesin gücü oranında milli eğitimimizin temel sorunlarının çözümüne destek olması büyük önem taşımaktadır.
İşte, TEV, 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 hayırsever tarafından bu misyonla kurulmuştur. Kurucular, o gün, gönlü yüce halkımıza aşağıdaki çağrıyı yapmışlardır.

TEV HİZMET ÇAĞRISI
"Bizler, ülkemizde eğitim görmek isteyen fakat buna maddi gücü yetmeyen ve bu alanda her türlü ilgi ve yardım görmeye değer gençlerimizin okuyabilmesini,
Sosyal adaletin gerçekleşmesini sağlayacak tedbirlerin başında gelen fırsat eşitliğinin sağlanması için eğitim imkanlarının her gence eşit haklarla açık olabilmesini,
Yurdumuzda anayasal açıdan bir Devlet görevi sayılan parasız ve mecburi ilköğretimin dahi Cumhuriyet'ten bu yana bunca çabalara rağmen çözümlenememiş olmasını ve halen okuma çağındaki çocukların beşte ikisinin okuma imkanının olmamasını,
Orta ve yüksek öğretimin sadece ve yalnız başına devlet hizmeti olmamasına rağmen özel şartlarımızın ve gerçeklerimizin eğitim ünitesini öteden beri Cumhuriyet Hükümetlerinin omuzuna yüklediğini,
Bu sebeplerle Devletin gittikçe daha ağır ve kesif hale gelen işlerinin bazı konularda paylaşılmasının, ona yardımcı olmaya çalışılmasının ve sorumluluk alınmasının iş insanlarına, aydınlara ve halkımıza düşen kaçınılmaz bir yurt ödevi olduğunu dikkate alarak ve bu düşüncelerle bir eğitim hareketi açmanın gerekliliğini inanarak,
Gerek bu hareketin devamlılığını gerekse gelir kaynaklarının sağlamlığını güven altına almak için bu Vakfı kurmuş bulunuyoruz."

52 YILDA NELER OLDU?
244.586 Yurt İçi Bursu
1.905 Yurt Dışı Bursu
15 İlköğretim Okulu
3 Anadolu Lisesi
3 Öğrenci Yurdu
1 Çok Amaçlı Toplum Merkezi
1 Çıraklık Eğitim Merkezi
1 Kütüphane
TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi - TEVİTÖL (2001 yılından itibaren TEV bünyesinde)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.