SON DAKİKA
Hava Durumu

Biz salağız ya...

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2013 22:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 22:56

Herkes Ortadoğu uzmanı kesilmiş, herkes BOP konusunda tez yapmış, herkes ABD'nin gelecek projeksiyonlarını çözmüş, karşı stratejiler ve politikalar üretir olmuş, sanırsınız biz engelliyoruz.

Biz salağız ya... AKP'nin başkanlık sistemi özlemlerini bilmiyoruz, başta Yüksel Baysal olmak üzere hepiniz uyanıksınız ya, bu işin ABD planı olduğunu hemen "şıp diye" anladınız. Biz salağız ya, etrafımızda ne olup bittiğini anlamadan bir ABD planına balıklama atlıyoruz, çözüm çıkar diye umutlanıyoruz. Siz uyanıksınız ya, hepimizin uyanması için elinizden geleni yapıyorsunuz

Biz salağız ya, ABD içinde Obama-Neoconlar arasındaki gerilimi ve dış politika farklarını, bu gerilimin ülkemizde izdüşümü olan Abdullah Gül-Cemaat ekibinin "sotaya yatmış" bekleme halini, Tayyip Erdoğan'ın diğer başka dengelerini, PYD'nin Suriye'deki "denge pozisyonunu", Suriye'deki diğer dengeleri, Esad'ın tırmalamalarını, Barzani'nin çaresizliğini, Kürtlerin tarihte ilk defa en önemli fırsatı yakaladığını, ABD'nin Ortadoğu'yu kabarmaya bıraktığını, askeri olarak biraz Pasifik'e doğru çekildiğini, İsrail'in nasıl pozisyon aldığını, Fransa ve Rusya'nın yeni petrol hamlelerini falan hiç birini okuyamıyoruz. Niye çünkü biz salağız.

Salak salak "ille de barış olsun" diye ortalıklarda dolaşıyoruz.

Siz tilkiyi, tavuğu, kümesi her teoriyi ve hamleyi çözmüşsünüz, biz gafilleri uyarmaya çalışıyorsunuz ama biz uyanamıyoruz. Niye çünkü biz hem salağız, hemde biraz gafiliz.

Hem de, bir an önce vatanı satalım, ülkemiz bölünsün, sonra da keyif yaparız diye bekleyen hainlerdeniz. Bari, hedef gösterin de vursunlar, hazır "vur de vuralım, öl de ölelim" çağrılarının peşine takılmışken bir kısmınız.

Hedef gösterin bizi vursunlar, siz de son kişi kalana kadar birbirinizi vurun. Böylece memleket kurtulsun.

Şimdi Yüksel Baysal yazdığı ne kadar köşe varsa oralardan bizi "uyandırmaya" çalışıyor ve biz bir türlü uyanmıyoruz ya. Köşelerinin altına yorum yazan sağdan-soldan "vatan evlatları", facebokklarının başındaki savaşan şahinler ve komando gazetecilere Yüksel Baysal taktiği uygulayalım.

Yüksel Baysal Zaman yazarı şair Hilmi Yavuz'dan alıntı yaparak beni "gafil" ilan etmiş.
Bende MUTLU TÖNBEKİCİ'nin Vatan Gazetesi'nde yazdığı yazıyı paylaşarak, gafilliğimizi onaylayayım, olsun bitsin.

Biz "barış dili" dedikçe facebooklarının başında "vatan savunması" yapan okumuş yazmış, cici ve yakışıklı beyler ve hanımların da içi rahat etsin böylece.

EY TÜRK GENÇLİĞİ !

Birinci vazifen MEDENİ olmaktır! Topraklarına barış geldiğinde "satıldık" çığlıkları atmak değil, buna sahip çıkmaktır!

"Ama şöyle olmuş, böyle olmuş, AKP yapmış, batı bastırmış" demeden, "kan uykusu" yerine "barış uykusunu" savunmaktır.

Savaşın neden çıktığını iyi bilip barışın kıymetini bilmektir.

Benim oğlum öldü seninki de ölsün dememektir.

30 yıldır şehitler ölmez vatan bölünmez diyordunuz. Alın işte vatan bölünmedi! Bölünmemesinin ne kıymeti harbiyesi var bilmiyorum ama harap Van, şenlikli Diyarbakır, kederli Siirt, yalnız Hakkari, muhteşem Mardin, güzeller güzeli Turabdin, kaderine terk içler acısı Bitlis, yolu yokuş Muş, zavallı Doğubeyazıt, karlı Ağrı, petrol manyağı Batman, doğa harikası Yüksekova, mağrur Tunceli, hiç ayak basmadığım Bingöl, çok sevdiğim Kars, dört kere dağına çıktığım Adıyaman, kurşunlandığım Çemişgezek, daimi ateş hattı Çukurca, Allah yardım etsin Şırnak, Cizre... Gördüğüm en güzel dağ Cilo... Ve Cudi ve Zagros ve Sümbül.. Ve Fırat ve Dicle...

Evet hepsi halen Türkiye Cumhuriyeti toprakları dahilinde! En fakir, en dökük, en işsiz, en bedbaht, en zavallı, en gecekondu, en yardıma muhtaç halleriyle TC sınırları içinde.

Ve ilan edildi ki kimsenin de başkaca bir niyeti yok. Al tepe tepe kullan! Git yatırımlarını orada yap mesela. Orada tatil yap. Oradan baraj gölü manzaralı TOKİ al. Hatta üzüm yetiştir, şarap imal et.

Mutlu ol artık! Bölücülük mölücülük yok artık. Havlu atıldı, görmüyor musun?

Bırak artık "mütemadi tatminsiz suratı ekşi Türkü" oynamayı.

Bugün Kürtlerin değil asıl Türklerin bayramıdır. Hiçbir şey kaybedilmedi. Toprak dediniz duruyor. Kan dursun dediniz duruyor.

Bu bir zaferdir!

Dahası barıştan daha güzel bir zafer olabilir mi? Bundan sonraki canlar kazanıldı. Silah baronlarına verilecek paralar (SENİN VERGİN!!) kazanıldı.

Ey Türk gençliği!

Facebook dışında da bir dünya var. Bir paragrafı bile zor bela okuyup edindiğini sandığın bilgi kırıntılarınla/kirliliklerinle suratını ekşitip "inanmıyorum ben böyle bir şeye... Tiyatro bu... Ay yani nasıl bu kadar gafil olabiliyorlar.. vatan hainleri.. bu mudur yani?" demeden geleceğe bak artık.

Vatanseverlik naraları atmadan önce vatanseverlik nedir bir kez daha düşün!

Memleketin "kutsal" addettiğin ama ziyaret etmeyi hiç düşünmediğin topraklarını el şehidiyle "korumak" mudur? El çocuklarının, el kızlarını manasız bir inat uğruna ateşe atmak mıdır?

Medya kiralık, hükümet satılık, batı şeytan, oy verenler saftirik, bir akıllı, bir uyanık sensin öyle mi?

O kadar akıllıysan hakaret etmek yerine de ki şu şu şu olsun. De mesela hepsi harakiri yapsın. De mesela 20 milyon Kürdü Suriye'ye yollayalım. De mesela hem silah bıraksınlar hem dövelim. De mesela çocuklarını ellerinden alalım. De mesela orayı yerle bir edelim.

Bunlar Beyaz Türklüğüne uymuyorsa o vakit makul öneriler getir. Sen ne istiyorsun? Nedir seni bu kadar tatmin etmeyen?

Bundan sonra Aynur konserinde Kürtçe şarkılar söyledi diye sahneye pet şişe atamayacağın için mi korkuyorsun?

Deprem olduğu zaman cebinden üç beş kuruş gitmesin diye, "ama onlar terörist" diyemeyeceğin için mi korkuyorsun? Facebook'ta vatan-kan-intikam zırvalarını yapamayacağın için mi korkuyorsun?

100 yıldır sırasıyla Ermeni-Yahudi-Rum-Kürt düşmanlığıyla beslendin artık besinsiz kalacaksın diye mi korkuyorsun? Günlük faşist antrenmanlarını yapamayacaksın diye mi korkuyorsun?
Açık konuş: Ezberin dağılacak diye mi korkuyorsun?

MUTLU TÖNBEKİCİ - Vatan Gazetesi 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.