SON DAKİKA
Hava Durumu

Yönetim neyi neden gözden geçirir?

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2019 04:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 04:00

Günümüzde kurumlar alanlarında belli stratejiler tayin etmekte ve tayin edilen stratejilerin uygulanması amacıyla toplantılar yapmaktalar.

Toplantılar, kurumların vazgeçilmez parçası olmakla birlikte çoğunluk tarafından zaman kaybı olarak ve sıkıcı bir süre olarak düşünülmektedir. Halbuki, planlı, çalışma amacı taşıyan bir kurumun düzenli toplantılar yapması gerekir. Bu sayede kurum sürekli kontrol altında olur. Düzenli toplantılarla, kurumun her türlü faaliyetinin sık aralıklarla öğrenilmesi kurumu başarıya götürebilecek en önemli etkenlerdendir.

Söz konusu kurum hastane ise bu konu daha da önemlidir. Sağlıkta kalite standartları doğrultusunda yılda en az bir kez yöneticinin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda geçmiş yılda alınan stratejik hedeflere yönelik çalışmaların sonuca ulaşıp ulaşmadığı, hastaneye kazanımları, öneri ve eleştiriler ile daha iyisi bulunmaya çalışılır. Bu toplantıda hastanenin vizyon ve misyonu ile kalite değerleri gözden geçirilirken, zayıf ve güçlü yönlerini, tehdit ve fırsatları beyin fırtınası ile gözler önüne sermek daha iyi olabilmek için yol göstericidir. Gelecek yıl için diğer yöneticilerin ve alan sorumlularının hedeflerini belirlemesi, bu hedefleri gerçekleştirmek için alacakları aksiyon planları ve göstergeleri hastaneye kazandıracakları çok değerlidir.

Yönetimin gözden geçirme toplantısında geçen bir yıl değerlendirilirken, gelecek yılın hayali okunur. Nerede olunduğunun ve nereye doğru gidileceğinin, yani direksiyonun yönünün belirlendiği bir toplantıdır yönetimin gözden geçirme toplantısı.

Hatta yalın bakışla izahı ise önlenebilir tıbbi hatalar başta olmak üzere israfları engellemeye yöneliktir alınan aksiyon planları...

En iyi sağlık hizmeti vermek için hedefi belli, o hedefi yakalamak için aksiyon planlarını almış, yönünü bilen kurumlardan olan hastanelerden alınan hizmette yalın sağlığın farkını hissetmemek mümkün değildir.

İşte bu yüzden hastanelerin yalın sağlık uygulamalarına ihtiyacı var.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.