SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalın ve tehlikeli atıklar

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2019 00:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2019 00:24

Evsel ve tıbbi atıklar ile geri dönüşümün yanı sıra bunlar kadar önem arz eden tehlikeli atıkların yönetimi de önemlidir. Atıkların insan sağlığı ve sağlıklı bir tesis için tehdit unsuru olduğunu biliyoruz. Atıklar böylece hastanelerde hem hastane hem sağlık çalışanları hem de hasta ve hasta yakınları açısından daha da önemli hale geliyor.

Hastanelerde ortaya çıkan tehlikeli atıkların riski daha büyüktür. Bu nedenle tehlikeli atık yönetimi söz konusudur ve en önemlisi bu tehlikeli maddelerin hastaneye taşınması, kabulü, kullanımı ve nihayetinde uzaklaştırılması hastanelerde önemle üzerine düşülmesi gereken bir konudur. Eğitimlerle tehlikeli atık konusunun algılanmasının sağlanması ve bunların güvenli şekilde uzaklaştırılmasının bilinçli bir şekilde yapılmasına yönelik çalışmalar yöneticilerinin önemli görevleri arasında olmalıdır. Tehlikeli atık konteynerinin ayrı düzenlenmesinin haricinde belirlenmiş mevzuat göz önünde bulundurulmalıdır.

Hastanede ortaya çıkan tehlikeli maddeler nelerdir ?

Kimyasal sıvılar, boyalar, bitmiş florasan lambalar, ilaç flakonları tehlikeli atıklardan en önemlileridir.

Dahası hastanelerin tehlikeli maddelerin güvenliği konusunda danışmanlık hizmeti alması da şart olmuştur. Çünkü hastanelerin bu tehlikeli maddelerin doldurulması ve güvenle taşınması aşamalarında görev yapan sürücü ve diğer görevlilerin önemli sorumlulukları vardır.

Neden bunlar şarttır?

Çünkü ismi üstünde, "tehlikeli" !

Yalın felsefenin temeli tehlikeyi önceden görmeye dayanır.

Yani risk analizi yaparak tehlike daha yaşamadan üstesinden gelmek gerekir. İşte kanun da zaten bunu böyle yap diyor.

Tehlikenin riskini önceden analiz edelim, tehlikeyi yaşamadan öneyici aksiyonlar alalım, yalın felsefe ile kalalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.