SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalın sağlığın sonu var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2018 06:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 06:22

Yılın sonuna yaklaşırken yalın sağlığın sonu var mı sorusuna cevap aramak istedim.

Yılı geride bırakırken, yılın başında biçtiğimiz hayaller ve hedeflerimiz vardı. Ama gerçekleştirdik ama yarım kaldı ama bir çok nedenlerden dolayı gerçekleştiremedik. Veya iyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Yılın sonuna geldiğimizde gelecek yıl için tekrar yeni hayaller yeni hedefler gündeme geldi...

İşte yalın sağlık da bu hayaller ve hedeflerle hayat buluyor sonu gelmeden.

Yalın sağlığı ilke edinmiş hastaneler yılın sonunda geçmiş yıldaki hedefleri gerçekleştirmiş mi veya ne kadarını gerçekleştirebilmiş sorularına cevap ararken gelecek yıl için daha büyük hedefler koyuyor. İşte bu hedefleri gerçekleştirmek için ise yalın araçları kullanarak kurumunda iyileştirmeler yapma kültürünü yaşatıyor.

Neden bunu yapıyor?

Önlenebilir tıbbi hatalar başta olmak üzere tüm israflardan kaçınmak için ve verimli bir yıl sağlamak için.

O halde yılın sonu var ama hayat devam ediyor, sağlığımız için yalın sağlığın sonu yok. Süreklilik, yalın sağlığın ruhunda var, bitmeyen bir yolculuk gibi. İnsanın olduğu her yerde hata olasılığı olduğundan iyileşme de sürekli olmalıdır.

Thomas Carlyle'nin dediği gibi hedefi olmayan insan, dümeni olmayan bir gemi gibidir veya Montaigne'nin dediği gibi hedefi olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.

Hedefler net olmalı, hedefe ulaşabilmek için yol haritası olmalı, kaynaklar iyi irdelenmeli, hedefe odaklanabilmeli, hedefe ulaşmak için engeller varsa iyi bilinmeli, görsel ve ısrarcı olunmalıdır. 

Yeni yıla girerken kendimize, ailemize ve çalıştığımız kuruma hayaller ve hedefler biçebilir, yeni yılda bunların peşinden koşma heyecanı ile yaşayabiliriz.

Hayaller ve hedeflerinizin gerçekleşeceği yalın sağlık tadında bir yıl diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.