SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalın bakış ve zaman yönetimi

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2018 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 07:11

Yalın bakışın kabul ettiği 8 israfı hatırlayalım;

Gereksiz beklemeler

Gereksiz hareketler

Gereksiz taşımalar

Gereksiz stoklar

Gereksiz işlemler

Gereksiz üretimler

Hatalar

Kullanılmayan insan yetenekleri

Bu sekiz israf hayatımızda engellenmesi gereken çok önemli durumlardır. Gereksiz beklemeler yani iş akışının durmasına sebep olan beklemeler verimsiz bir zaman dilimini ifade eder ki bu bir israftır. İsraf ise  herkes için ve hayatımızın her yönü için istenmeyen bir durumdur.

İş yeri olarak bir hastaneyi düşünecek olursak orada çalışan yöneticisinden tüm çalışanlarına zamanlarını beklemeden verimli bir şekilde geçirmeleri hastane çalışma ortamının verimliliğini yükseltir.

Verimliliği artırmak için geleneksel yöneticilerin zaman yönetimini iyileştirmek gerekir. Çevresinde hizmet edenlerin varlığı, ziyaretçilerle geçen zaman, uzun süreli, fazla ve verimsiz toplantıları sorgulamak gerekir diye düşünüyorum.

Yalın yöneticiler ise zamanını yönetebilen, plan çerçevesinde etkinliklerini kendi organize edebilen ve zamanını verimli kılan, günümüzün dijital olanaklarını olabildiğince kullanan yöneticilerdir. Bu ise yalın bakışın kabul ettiği "standart iş" ve "zaman yönetimi" ile olur.

Hastane yöneticilerinin üstlerindeki geleneksel elbiselerini çıkarıp yalın elbiselerini giymelerini tavsiye ediyorum. Böylelikle tüm çalışanlara örnek olarak kurum kültürünü değiştirmeyi başaracaklardır.

Böyle bir  hastanende hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetinin yükselmesi ve böyle bir hastanenin tercih edilen bir hastane olabilmesi çok zor değil.

Yalın yöneticilerin hüküm sürdüğü yalın hastanelerde hizmet alma şansı diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.