SON DAKİKA
Hava Durumu

Oran: O saldırganın alnını karışlarım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yönelik saldırıyı herkesten ve her şeyden çok kendilerinin kınadığını belirterek, "Bırakın şiddet yapanın alnını öpmeyi, o kişinin alnını karışlarım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2013 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2013 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Oran: O saldırganın alnını karışlarım

Oran, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"nde bir kişinin Bozdağ'a saldırmasıyla ilgili olayda, vatandaşla polisin karşı karşıya gelmemesi için çalıştıklarını, tansiyonu düşürdüklerini savundu.

Olaydan sonra Başakan Yardımcısı Bozdağ'ı geçmiş olsun demek için aradığını ancak ulaşamadığını bildiren Oran, şöyle devam etti:

"Bizler, asla şiddeti, fiziksel saldırıyı kabul edemeyiz. Kime yönelirse yönelsin, fiziksel saldırı, hukukun sustuğu, hakkın sustuğu bir alandır. Bizler 'incinsen de incitme' anlayışına sahibiz. Sayın Bozdağ'a yönelik saldırıyı herkesten ve her şeyden çok da biz kınıyoruz. Ancak Sayın Bozdağ'ın 'Neredeyse CHP'liler alnından öpecekti' şeklinde açıklama yapmasını da kınıyorum. Bırakın şiddet yapanın alnını öpmeyi, o kişinin alnını karışlarım."

Bozdağ'ın siyasi pozisyonu gereği bu tür sözler söylediğini ileri süren Oran, "Biz meşru alanın dışına çıkan herkesin de karşısındayız, herkesin en adil şekilde yargılanarak adaletin tecelli etmesini de istiyoruz. Bu noktada, CHP sanki hukuk dışı yöntemleri benimsiyormuş algısı üretmek için belli yayın organlarında kasıtlı olarak çıkartılan yorumları kınıyor, gerçeğe karşı saygısı olmayan bu anlayışı da reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bozdağ'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Oran, saldırının failinin adil bir şekilde yargılanarak hak ettiği cezayı almasını temenni ettiklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.