SON DAKİKA
Hava Durumu

Bağdat'ta 18 Türk işçi kaçırıldı

Bağdat'ta 16 Türk işçi maskeli kişiler tarafından kaçırıldı. AFP'ye konuşan bir güvenlik yetkilisi, kaçırılan Türk işçilerin sayısını 17, bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi ise 18 olarak aktardı. Kaçırılan işçilerin Nurol İnşaat'ın işçileri olduğu öğrenildi. Nural İnşaat Bağdat'ta 18 işçisinin kaçırıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bağdat'ta 18 Türk işçi kaçırıldı

Irak İçişleri Bakanlığı, başkent Bağdat'ta 16 Türk işçinin, askeri uniforma giymiş maskeli kişiler tarafından kaçırıldığını duyurdu.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan Iraklı general Saad Maan da, Türk işçilerin Bağdat'ın kuzeydoğusunda bulunan Habibiya bölgesinde kaçırıldığını söyledi.

Türk işçilerin uyudukları sırada koğuşlarından zorla çıkarılarak arazi araçlarına bindirilerek bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtiliyor.

3 MÜHENDİS, 1 MUHASEBECİ, 14 İŞÇİ

Bağdat'ta kaçırılan 18 Türk işçinin Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Sadr mahallesinde bir futbol stadyumunun inşaatında çalıştığı açıklandı. Kaçırılan Türk çalışanların 3 mühendis, 1 muhasebeci ve 14 işçi olduğu belirtildi.  

NUROL: 18 TÜRK İŞÇİ KAÇIRILDI

Türk şirketi Nurol'un yöneticisi ise, kaçırılan Türk işçinin 18 olduğunu söyledi. Kaçırılan işçi sayısının 20'den fazla olduğu ancak çoğunun Türklerden oluştuğu iddia ediliyor.

KURTULMUŞ: IRAKLI YETKİLİLERLE TEMASTAYIZ

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Irak'ta 18 Türk işçinin kaçırıldığını, olayın henüz sıcak olduğunu ve Iraklı yetkililerle temasa geçildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Kurtulmuş: "Bağdat'ta bir Türk müteahhitlik firmasında çalışan 18 vatandaşımız kaçırılmıştır. Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor. Irak makamları da henüz olayın nasıl olduğu ve kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bir bilgiye sahip değildir" dedi.

BAĞDAT BÜYÜKELÇİLİĞİ DEVREDE

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Irak güvenlik makamlarıyla Bağdat Büyükelçiliği'nin temas halinde olduğunu belirtti. Kaynaklar, kaçırılmanın olası nedenlerinin araştırıldığını ifade etti.

Türk işçilerin kim tarafından kaçırıldığı yönünde ise bir bilgi yok.

Türkiye, ABD ile birlikte geçtiğimiz günlerde IŞİD'in Suriye'deki birçok hedefini havadan bombalamıştı.

IŞİD 46 TÜRK'Ü REHİN ALMIŞTI

Terör örgütü IŞİD geçtiğimiz yıl Musul'da Türk konsolosluğunu basarak 46 Türk vatandaşını 3 ay boyunca rehin almıştı. 3 ay rehin kalan 46 Türk vatandaşı zarar görmeden kurtarılmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.