SON DAKİKA
Hava Durumu

Uysal: Enerjide zamanla yarışıyoruz

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Uysal, enerji kaynaklarının sınırlı olduğunu ve Türkiye'nin alternatif enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini söyledi. Uysal, zamanın iyi kullanılması gerektiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2011 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2011 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uysal: Enerjide zamanla yarışıyoruz

ENVERDER Bursa Şubesi üyeleri ilk yönetim kurulu toplantısını Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yaptı.

ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal, Türkiye'nin sınırlı olan enerji kaynaklarının daha iyi kullanılması ve vatandaşların enerji konusunda bilinçlendirilmesi için kurulduklarını belirtti. 

Enerji verimliliği konusunda Bursa'nın çok önemli çalışmalar yaparak ülkeye örnek olduğunu vurgulayan Uysal, "Bursa, enerjide Türkiye'ye örnek oldu. Çok önemli ve faydalı projeler üreterek, tüm ülkenin dikkatini çekti. Bizler de böylesine güzel çalışmalar yapılırken, bir dernek kurmak ve bu derneğin Bursa şubesini hayata geçirmek istedik. Üyelerimizle birlikte enerji kaynaklarının bilinçli kullanılması ve alternatif enerji kaynaklarına yönlendirilmesi konusunda halkımızı bilinçlendirmek için çalışmalar yapacağız" dedi.

Enerjinin sadece elektrik ve ısı olarak algılanmaması konusunda uyarıda bulunan Uysal, zamanın iyi kullanılması gerektiğini kaydetti. Uysal, sınırlı olan her türlü enerjinin boşa kullanılmaması konusunda vatandaşları uyaracaklarının altını çizdi.

VERİMLİ KULLANIMA DİKKAT EDİLMELİ...

Dünyanın her yerinde enerji üretimi esnasında doğanın kirletildiğine işaret eden Uysal, "ENVERDER olarak daha az enerji kullanalım demiyoruz. Enerjiyi daha verimli kullanalım diyoruz. Enerji kolay üretilmiyor ve üretilirken da doğa mutlaka kirletiliyor. O yüzden enerji üretimine hem daha az maddi kaynak ayıralım hem de üretilen enerjiyi daha verimli kullanalım diye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

ENVERDER Bursa Şubesi'nde yönetim kurulunda görev dağılımı şu şekilde yapıldı:

"Asil Üyeler; Dr. Mustafa Uysal, M. Taha Aydın, Selim Büyükpoyraz, Can Polat Çakal, Kemal Aslan, Şakir Umutkan, Mustafa Hatipoğlu olurken, yedek üyeler Kadir Uyar, Bünyamin Kılınç, Hamit Mutlu, Nuray Nur Ülker, Ruhan Üçkardeş, Celal Ezilmez, İbrahim Sarul. Denetleme Kurulu'nda ise asil üyeler: Mehmet Demirci, Şeref Uğur, Orhan Tekin. Yedek üyeler, Cevdet Ekşi, Ali Yiğit, Tamer Erdem" 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.